Прокуратура на захисті інтересів територіальних громад
22.10.19

У 2017 році на жителя м. Вінниці було зареєстровано право власності на комплекс будівель та споруд загальною площею майже 2 тис. квадратних метрів, які розміщуються в смт Чечельник. Бершадською місцевою прокуратурою вивчено стан законності використання земельної ділянки на якій розміщуються вказані будівлі та споруди. 

Встановлено, що у 2017 році сесією селищної ради власнику нерухомого майна було надано дозвіл на розробку відповідного проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для надання її у користування на умовах оренди площею 0,5 га, однак, станом на вересень 2019 року такого договору укладено не було. Таким чином, вказана земля протягом 2017-2019 рр. використовувалась незаконно і до місцевого бюджету кошти за оренду не надходили.

Селищна рада в поточному році клопотала перед районною державною адміністрацією про розгляд відповідною комісією питання визначення розміру збитків, які підлягають відшкодуванню власником майнового комплексу, однак до суду із відповідною позовною заявою не звернулась. Тому Бершадською місцевою прокуратурою, з обґрунтуванням захисту інтересів територіальної громади, її фінансового розвитку, що забезпечує виконання цілей та завдань місцевого самоврядування, до місцевого суду подано позовну заяву про стягнення з власника нерухомого майна у вигляді фактично несплаченої до місцевого бюджету селищної ради орендної плати за час використання земельної ділянки в розмірі 36,6 тис. грн.

Прокурор Чечельницького відділу Бершадської місцевої прокуратури  Д. Трембовецький

 
 
123