Проведено навчання з цивільного захисту з керівниками та відповідальними особами

Володіння знаннями з питань цивільного захисту , пожежної та техногенної безпеки завжди була необхідністю як в побуті так особливо і у сфері виробництва . Особливо гостро дане питання  постає у наш час , коли ми живемо  у постійній загрозі військового  стану .
    Відповідно до вимог ст..39 , 40 Кодексу Цивільного захисту України  всі громадяни  повинні постійно навчатись правилам поведінки у надзвичайних ситуаціях . Навчання  непрацюючого населення здійснюється органами державної влади шляхом створення навчально-консультаційних пунктів при сільських радах , вдома при здійсненні заходів з відпрацювання населених пунктів органами  Державної  служби з надзвичайних ситуацій . Студенти ,  учні , діти дошкільного віку  навчаються безпосередньо  у навчальних закладах. Працююче населення навчається за місцем роботи шляхом організації на підприємствах , установах , організаціях спеціальних об’єктових навчань і тренувань з цивільного захисту . Організовує такі навчання керівник .
   Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08.12.2014 року № 736  « Про затвердження плану комплектування навчально -методичного центру цивільного захисту Вінницької області слухачами на 2015 рік»  20 – 21 січня у приміщенні районної державної адміністрації було проведено навчання  з керівниками  та відповідальними особами за проведення об’єктових навчань і тренувань з цивільного захисту на  підприємствах , установах організаціях  району . Навчання проводили фахівці  Вінницьких обласних курсів підвищення кваліфікації . У навчаннях взяли участь  представники медичних установ району , освіти , лісового господарства , підприємства « Лісмайстер» , управління сільського господарства , районних електромереж , управління соціального захисту   та сільські ради району .
   До слухачів було доведено основні вимоги законодавства у сфері цивільного захисту , порядок організації об’єктових навчань і тренувань з цивільного захисту та ознайомлено з кращими прикладами роботи  з даного питання в інших районах . Всього пройшло навчання   12 посадових осіб .
    Загалом протягом 2015 року заплановано  підготовити 41 особу . З них 9 керівників  , 6 представників сільських рад  . Навчання будуть проходити надалі з виїздом до м. Вінниця, а для деяких категорій дистанційно .