Проведено вебінар з центрами соціальних служб
21.09.20

18 вересня відбувся вебінар з питань виконання центрами соціальних служб завдань, визначених дорученням Першого заступника голови облдержадміністрації Н.Заболотної від 16.07.2020 року № 01.01-13/4499.

Захід проведено Вінницьким обласним центром соціальних служб в режимі он-лайн за допомогою програми Googlemeet.

До участі у вебінар і змогли підключитися 53 слухачі, серед них – директори, заступники директорів, начальники відділів соціальної роботи та психологи центрів соціальних служб області.

У ході проведення вебінару розглянуто результати проведення у липні-серпні інформаційної кампанії, спрямованої на пошук кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни-піклувальники, зокрема, проведення індивідуальної роботи серед населення територіальних громад, підготовки та розміщення публікацій “історій успіху” прийомних батьків / прийомних дітей у друкованих ЗМІ, на телебаченні, радіо, у соціальних мережах.

Також здійснено аналіз результатів виконання рекомендацій служби у справах дітей облдержадміністрації та Вінницького обласного центру соціальних служб щодо проведення засідань Комісії з питань захисту прав дитини щодо стану утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та сім’ях опікунів/піклувальників.

Особливу увагу учасників заходу привернуто питанню впровадження та розвитку послуги патронату над дитиною у Вінницькій області та проведення відповідної інформаційно-просвітницької кампанії.

Також з учасниками вебінару проведено обговорення питань, що стосуються залучення психологів до роботи з сім’ями, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Директори центрів отримали актуальну інформацію про стан реформування системи соціального захисту населення у період проведення реформи адміністративно-територіального устрою, що визначатиме в подальшому особливості діяльності центрів соціальних служб.

Крім того, під час вебінару учасники торкнулися питання підвищення професійної компетентності працівників мережі центрів соціальних служб області. До участі у заході долучилися доценти кафедри психології та соціальної роботи Вінницького державного педагогічного університету імені М.Коцюбинського - кандидат психологічних наук Лящ Оксана та кандидат педагогічних наук Коломієць Леся, які запропонували до розгляду директорів кілька тем занять вебінарів з метою підвищення професійної компетентності працівників центрів, що можуть бути проведені найближчим часом.

123