Прозвітував сільський голова с.Попова Гребля
23.03.17

Наступним селом, де згідно з графіком відбулися сходи-збори громадян була Попова Гребля. 22 березня майже сотня односельчан зібралися, аби почути від сільського голови Віктора КАТЕРИНИЧА звіт про пророблену роботу за 2016 рік та плани на 2017-й.

Звітуючи за попередній рік, Віктор Васильович зазначив, що бюджет сільської ради виконано на 137%, що дало змогу не тільки здійснити фінансування різних видатків протягом року, але й мати вільний залишок коштів на початок нинішнього в сумі 679,2 тис. грн.  Слід відмітити, що протягом року бюджет носив соціальний характер. Так, власними коштами було введено в дію дошкільний навчальний заклад «Ялинка», здійснювались видатки на утримання закладів культури, медицини, благоустрій села, інше. Всього – більше 1 млн. грн. витрачено за 2016 рік.

В планах на нинішній рік – заміна 27-ми вікон у школі (65 тис. грн.), ремонтні роботи фасаду сільського будинку культури (200 тис. грн.),  облаштування ігрового майданчика біля дитячого садочка (100 тис. грн.) та утримання ДНЗ «Ялинка», інше.

«Найболючішим» питанням було, є і залишається автобусне сполучення села із районним центром та стан автомобільних доріг. Тому, саме на цих питаннях акцентував увагу присутніх голова райдержадміністрації Сергій ПУСТОВИЙ: «На ремонт комунальної дороги в селі потрібно 120-150 тис. грн. Для здійснення цих робіт сільському голові слід звернутися до служби автомобільних доріг. Що ж стосується дороги Кодима-Чечельник, то на її капітальний ремонт треба 40 млн. грн. Таких коштів немає ні сільська рада, ні районна. На це мають бути кошти, виділені згідно державної програми. Ми можемо робити лише невеликий «ямковий» ремонт, тож перевізники і не хочуть здійснювати перевезення по поганих дорогах».

Сергій П’ЯНІЩУК - голова районної ради, підводячи підсумки, наголосив на необхідності сільській раді активно брати участь у системі електронних публічних закупівель «Prozorro», що дасть можливість зекономити бюджетні кошти. – Слід, також, активніше використовувати офіційний сайт Поповогребельської сільської ради, аби кожен житель мав можливість не тільки бути обізнаним з роботою ради, а й вносити свої пропозиції. Від цього будуть у виграші всі, - зауважив Сергій Вікторович.

         

 

123