Пухнасті друзі
13.08.18

Пізнавальна  година   «Наш  Воркотик»  відбулася  в  центральній  районній  бібліотеці,  на  якій   читачі  розповіли  про  своїх  домашніх  улюбленців,  а  бібліотекарі  читали  вірші про  них  Олени  Журливої,  Грицька  Бойка,  Анатолія  Костецького, Анатолія  Камінчука, Марійки  Підгірянки, Леоніда  Куліша-Зіньків.

Всесвітній день котів — це ще один привід попестити свого улюбленого домашнього вихованця, адже всі коти без винятку дуже люблять ласку і тепло.  Ці  чотирилапі  улюбленці завжди вміють здивувати і порадувати.  Їхня кмітливість та волелюбність багато чому нас вчать.

 Чи  знали ви, що кішки сплять 16 годин на добу і здатні бачити повноцінні  сни? А коли не  сплять, то третину часу витрачають на догляд за  собою.  Така  природна  охайність  також  дивує і  захоплює.  Тож  ці  тварини  справді  заслуговують  на  нашу  повагу  й  любов.

     Виявляється, кіт – це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кицьки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов’язком.

Нещодавно французькі дослідники підрахували, що на Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок, більшість з них – у США.

Кицька, багато років живучи поряд з господарем, вважає себе рівною з ним, кажуть учені. Тож і спілкуватися з котами варто шанобливо, пояснюючи, що вони роблять неправильно, але в жодному разі не карати за пустощі та провини.

Кіт не лише оберігає домівку від гризунів, а й лікує деякі захворювання та продовжує життя своєму господарю.

У деяких країнах котам віддають шану навіть на державному рівні. В Австрії, наприклад, кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують пожиттєву пенсію у вигляді м’яса і молока. У Китаї котів охороняють на законодавчому рівні.

123