Районне управління юстиції продовжує інформувати населення про реформи

 

Районне управління юстиції продовжує інформувати населення про реформи, що проводяться в системі органів юстиції
 
 Міністерство юстиції України підсумувало піврічну роботу системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ ) та презентувало низку змін у її роботі. Однією з перших областей, яку було задіяно в проекті реалізації роботи системи електронних торгів арештованим майном була Вінницька область. Наразі у системі уже оприлюднено 49 тисяч лотів на загальну суму близько 5,5 млрд грн.
Станом на січень у СЕТАМ проведено 38,5 тисяч аукціонів. Зробивши статистику за півроку, можна побачити, що середня вартість майна в процесі торгів лише збільшувалася, що дало змогу реалізувати арештоване майно за суму, яка була вищою в середньому на 12 відсотків відносно стартової ціни на торгах.
Протягом півроку в роботі СЕТАМ було виявлено низку технічних недоліків, аленаразі ці недоліки усунуто, процедуруспрощено і будь-який громадянин за бажанням може взяти участь в  аукціоні.
Спрощено порядок реалізації майна, вартість якого не перевищує 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 грн). Крім того, запроваджується новий порядок торгів із застосуванням особливої ставки, а використання електронного цифрового підпису стає необов’язковим. Скорочується і процедура оформлення документів переможцю торгів.
У Мінюсті прогнозують, що за рахунок цих змін збільшиться обсяг реалізації майна як мінімум у 4 рази.