Разом - дієвіше!
23.02.17

На нараді працівників Чечельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молодідиректор Центру - Фаренюк Т.П., наголосила  про соціальний супровід сімей, які виховують дітей та опинилися у складних життєвих обставинах, підвищення ефективності роботи з такими сім’ями.  Головне завдання центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – забезпечити надання якісних, доступних і результативних соціальних послуг сім'ям з дітьми. З метою досягнення позитивних результатів роботи здійснюється постійна  співпраця центру з сільськими радами,  службою у справах дітей, секторм  молоді та спорту, відділом освіти, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, центром зайнятості населення, медичними закладами району, які, в разі потреби, допомагають родинам з дітьми, що потребують особливої уваги.

У спільній нараді взяли участь Стратійчук О.Ю. начальник служби у справах дітей РДА, який розповів про нову форму виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – створення патронатних сімей, а також Головань В.М., спеціаліст сектору молоді та сорту РДА, який наголосив про проведення 12 Всеукраїнської благодійної організації акції, яка буде тривати з 9 березня до 9 квітня 2017 року. І саме до проведення даного заходу планується залучити фахівців із соціальної роботи. На дану нараду також була запрошена   Онуфрієнко Н.В., спеціаліст Чечельницького бюро правової допомоги, яка ознайомила про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги,що і можуть використати у роботі фахівці із соціальної роботи.  І також долучилась до наради районний педіатр Запорожець Л.С., яка підвела підсумки про проведену соціальну роботу у 2016 році з сім’ями, в яких існує проблема інвалідності, а також про необхідність фахівців із соціальної роботи звертати увагу батьків або осіб, що їх замінюють на важливість оформлення програм реабілітації інваліда.

Адже наша спільна діяльність у громаді буде сприяти запобіганню виникненню проблем та  налагодженні  добробуту родин з дітьми, проведення профілактичної  роботиіз молоддю  та соціальному захисту усіх категорій населення, хто найбільше цього потребує.Тому районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді робить все можливе, щоб дедалі більше з’являлося соціальних історій з гарними зрушеннями в сім’ях та менше статистичних даних про  кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

123