Реєстрація нерухомості: здійснити реєстрацію нерухомого майна можна

 

Реєстрація нерухомості: здійснити реєстрацію нерухомого майна можна швидше, але дорожче.
 
З 15 вересня 2015 року можна зареєструвати речові права не нерухоме майно за три дні, за один день, за 2 години або ж за 30 хвилин з моменту прийняття заяви. Але, така реєстрація коштуватиме значно дорожче звичайної. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 року № 669 “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 р. № 190”, яка встановлює скорочені строки надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і регулює розмір їх оплати.
Зокрема, зазначається, що державна реєстрація речових прав на нерухоме майно може відбуватися за три робочі дні з моменту прийняття заяви. Оплачується така послуга у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.
Також встановлюється, що реєстрація прав за заявою, строк розгляду якої відповідно до закону становить 14 робочих днів буде відбуватись у межах п’яти робочих днів з моменту прийняття заяви. За це також передбачено подвійний розмір адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.
Реєстрація прав на нерухоме майно протягом одного робочого дня з моменту прийняття заяви про реєстрацію оплачуватиметься у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. А реєстрація за дві години – у десятикратному розмірі.
Також документом передбачається, що державна реєстрація обтяжень речових прав на нерухоме майно може відбуватись протягом 2 годин та оплачуватись у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяжень речових прав на нерухоме майно.
Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі можливе за дві години та за 30 хвилин. Вартість отримання такої інформації – у подвійному розмірі плати за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та у потрійному розмірі відповідно.