Рідкісна кішка Поділля
03.03.20

По всьому світу щодня відзначається багато незвичайних свят. Одне з таких Всесвітній день кота, яке відзначається 1 березня.
Всі домашні коти походять від своїх диких родичів. Тому, напередодні свята пухнастиків, працівники НПП «Кармелюкове Поділля» провели в Білокамінській школі екологічний урок «Рідкісна кішка Поділля», присвячений зникаючим видам родини котячих. Метою проведеного заходу є надання різнобічної інформації про різноманіття тваринного світу, його унікальність та незахищеність.
Спочатку учасників познайомили із незвичайними дикими кішками світу. Далі увага була приділена рідкісній кішці нашої місцевості – коту лісовому. Це лише на перший погляд він нагадує домашнього улюбленця. Учні дізналися про особливості цієї тварини, як їй живеться в лісі, її значення в природі та природоохоронний статус.
Школярі ознайомились з презентацію «Рідкісні кішки», відгадували загадки та переглядали пізнавальні відео про кота лісового. На згадку про зустріч діти отримали сувеніри та листівки із зображенням кота лісового.
123