Робоча нарада з працівниками територіального центру соціального обслуговування
13.03.17

 

   В приміщенні актового залу Чечельницької райдержадміністрації  відбулась робоча нарада з  працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району. В нараді взяли участь : начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації С. Мартинюк, директор територіального центру Л. Гарник та працівники територіального центру.
              Директор територіального центру Л. Гарник  прозвітувала про роботу територіального центру станом на 10.03.2017 року, зазначивши, що соціальне обслуговування людей літнього  віку – це сукупність спеціальних послуг, які надаються  таким людям  в домашніх умовах чи спеціалізованих державних закладах, що включають соціально-побутову допомогу і морально-психологічну підтримку.
              Так, станом на  10.03.2017 р. у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) фактична кількість працівників налічує 59 осіб, працюють 42соціальних робітники.  Чисельність виявлених  осіб, які потребують обслуговування : 813громадян, фактично обслужено з початку року - 644 громадяни.
            При  територіальному  центрі є 4 структурних підрозділи:
1.  Відділення  соціальної  допомоги  вдома (чисельність виявлених осіб  становить 618 громадян, а фактично обслужено  503). Станом на сьогоднішній день  соціальними робітниками  обслуговується  483 одиноких непрацездатних громадяни. Навантаження на одного  соціального  робітника складає 11,8 громадян.  Згідно поданих заяв, соціальним робітником та робітником з комплексного обслуговування та ремонту будинків порізано 52   та порубано 43 складометри дров. Станом на 10.03.2017 року у відділенні соціальної допомоги вдома померло 13 громадян,  вибуло по тій чи іншій  причині – 9 громадян, із них: 2 громадяни вибуло у відділення стаціонарного догляду (лікарня «Милосердя»).
2. Відділення стаціонарного догляду(чисельність виявлених осіб  14 громадян,  фактично обслужено з початку року також  14).  Станом на сьогодні у відділенні проживає 14 громадян. Прийнято з початку року на проживання у відділення 3 громадян, померли - 1 громадянин.  Громадяни, які проживають у відділенні стаціонарного догляду одержують  необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, у тому числі, з урахуванням віку і стану здоров’я , у межах натуральних норм харчування, цілодобовим  медичним обслуговуванням, комунально-побутовим обслуговуванням. 
3.Відділення денного перебування - чисельність виявлених осіб становить 128 громадян.
4.Відділення  організації надання адресної натуральної та грошової допомоги-чисельність виявлених осіб становить 674 громадяни.
          По закінченні наради начальник управління праці соціального захисту населення райдержадміністрації  С. Мартинюк та директор територіального центру Л. Гарник привітали  жінок  з  пройдешнім святом 8 Березня, побажавши їм всіляких гараздів. 
 
 
123