Робочий візит Ігоря Хмеля
20.06.19

19 червня, заступник голови обласної Ради Ігор Хміль перебував із робочим візитом у Чечельницькому районі. В рамках візиту посадовець провів виїзний прийом громадян. На зустріч прийшли майже два десятки жителів району. Найбільше звернень стосувалися виділення матеріальної допомоги на лікування.

Дві жінки з Чечельника прийшли просити матеріальної допомоги для лікування свого шестирічного племінника. З хлопчиком стався нещасний випадок, внаслідок чого дитина зараз перебуває у комі.

Пенсіонер просив матеріальної підтримки після перенесеної операції на серці. Батьки 37-річного чечельничанина прийшли до заступника голови обласної Ради за матеріальною допомогою для лікування онкохворого сина.

– Наш син хворіє на орфанні захворювання від народження, а тепер маємо ще одне горе – він захворів на онко, – бідкається батько. Тому просимо фінансової підтримки.

Чечельничанка попросила у Ігоря Хміля допомогти їй придбати допоміжні засоби для підіймання хворої матері з ліжка.

– Візок для пересування у мами є, а ось щоразу для мене є проблемою посадити на нього маму, – пояснює жінка.

Іван Степанович із села Куренівки поскаржився заступнику голови обласної Ради на нечесних орендарів. За словами пенсіонера, мало того, що орендар в договорі вказав меншу площу паю, аніж реальна площа, яку він орендує, та ще й, каже селянин, не розраховується з пайовиками.

Петро Юхтимович із смт Чечельника поскаржився Ігорю Хмілю, що йому неправильно нарахували пенсію.

– 2011 року я вийшов на пенсію, – розповідає чоловік. – Я зараз отримую мізерну пенсію, 1530 гривень. А я все життя одержував високу зарплатню, навіть на районній дошці пошани моє фото висіло. А тепер маю ці копійки. Ще й чорнобильське посвідчення не видали.

Ігор Хміль запропонував пенсіонеру написати заяву, аби за програмою «Пенсійний калькулятор» чоловікові зробили перерахунок пенсії.

Тетяна Олександрівна приїхала з Ольгополя просити у заступника голови обласної Ради матеріальної допомоги на реабілітацію внука 2001 року народження, якого в десятирічному віці скалічила автівка. Весь цей час хлопець потребує постійної реабілітації та особливого догляду.

Сім’я з Чечельника Богдан та Людмила Ковальчуки прийшли просити Ігоря Хміля посприяти в отриманні автомобіля. Обоє мають інвалідність, кажуть, важко пересуватися. Наразі вони перебувають у черзі органів соцзахисту області щодо забезпечення осіб з інвалідністю спецавтотранспортом під номером 3300. Тож, втратили будь-яку надію отримати авто. За словами Ігоря Хміля, він шукатиме шляхи для пришвидшення процесу забезпечення сім’ї інвалідів спецтранспортом.

Пенсіонерка з Чечельника Ольга Іванівна Степаненко просила надати матеріальну допомогу на лікування. Також до заступника голови обласної Ради звернулася з цим проханням і Валентина Іванівна Мороз. Жінка має 2 групу інвалідності через захворювання кульшових суглобів. Правий суглоб їй уже замінили, тепер потребує заміни і лівий.

Свою життєву історію заступнику голови обласної Ради розповіла Ольга Василівна Мураховська. Жінці зараз 51 рік. Захворіла на невиліковну хворобу ще у 24 роки. Постійно потребує гормональної терапії, каже, пенсії у дві тисячі не вистачає. Жінка звернулася до Ігоря Хміля за матеріальною допомогою.

88-річна Марія Федорівна з села Демівки Чечельницького району приїхала поскаржитися на власних дітей. Бабуся довго розповідала в деталях свої родинні негаразди і попросила у представників районної й обласної влади виділити їй окреме житло.

– Людський біль, поневіряння, горе-орендарі, безробіття та безгрошів’я. Сьогодні з цими проблемами до мене звернулися у Чечельнику жителі району, – прокоментував заступник голови обласної Ради Ігор Хміль. – На усі озвучені проблемні питання дав людям роз’яснення у межах своєї компетенції, деякі із питань беру під особистий контроль та ще декілька уже вирішуються. А ті, хто звернувся за матеріальною допомогою, обов`язково її отримають з мого депутатського фонду.

  

  
Джерело: https://vinrada.gov.ua/ljudskij-bil-poneviryannya-goreorendari-bezrobittya-ta-bezgroshivya-%E2%80%93-problemi-zhiteliv-chechelnickogo-rajonu-virishuvav-igor-hmil.htm

123