Робота щодо попередження та подолання насильства в родинах
25.10.20

Насильство у сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти члена родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Негативні дії приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я як постраждалої особи, так і членів родини.

З метою надання соціальних послуг особам, що постраждали від домашнього насилля та проведення профілактичної роботи фахівцем із соціальної роботи  Чечельницького районного центру соціальних служб Горощук Н.В. спільно з представником служби у справах дітей районної державної адміністрації Стрельчук Л.П.  здійснено виїзд до родин відносно яких надійшли повідомлення про вчинення домашнього насильства.

Вищевказаним родинам були надані соціальні послуги, обстежені умови проживання та складені акти оцінки потреб сім’ї.

У ході роботи з членами родин проведені бесіди з питань відповідальності за вчинення насильства, щодо відповідального батьківства, надано інформаційно-просвітницькі матеріали у вигляді буклетів та інформацію з номерами телефонів, за якими можна звернутися по допомогу.

Робота щодо попередження та подолання насильства в родинах буде продовжена.

Директор районного центру соціальних служб Тетяна Фаренюк

123