Роботодавцям про працю
08.02.18

7 лютого в приміщенні Чечельницького РЦЗ відбувся семінар для  17  директорів шкіл Чечельницького району на тему:” Презентація послуг, що надаються службою зайнятості, у тому числі, щодо вирішення питань зайнятості інвалідів». Основною метою заходу  є формування позитивного іміджу служби зайнятості перед роботодавцями, визначення шляхів співпраці роботодавців та служби зайнятості.

 В семінарі взяли участь - директор Чечельницького РЦЗ Олена Котенко, начальник відділу освіти Чечельницької РДА Галина Деменчук,  головний державний інспектор з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області –  Наталія Поліщук, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг, спеціаліст з профорієнтації Алла Овчар.

Відкрила семінар директор Чечельницького районного центру зайнятості, яка розповіла про ситуацію на  ринку  праці району, соціальні послуги, які надає СЗ роботодавцям, про права, обов’язки та відповідальність роботодавця відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та « Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».Олена Миколаївна особливу увагу акцентувала на працевлаштуванні інвалідів  та  на порядку заповнення та строках подання інформації про попит на робочу силу ( вакансії) .

Алла Овчар звернула увагу директорів шкіл на особливості профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді у 2018 році.

  Наталія Поліщук у своєму виступі роз’яснила  учасникам заходу, що потрібно  дотримуватись трудового законодавства, наголосила на тому, що при недотриманні чинного  трудового законодавства на порушників накладаються штрафні санкції, порушила питання  ведення кадрового діловодства, легальної зайнятості найманих працівників та надала роз’яснення  про  принципові відмінності  трудового  договору і ЦПД.

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на запитання, які виникали підчас роботи семінару. По завершенню заходу всі учасники отримали інформаційний роз’яснювальний матеріал.

123