Родина, в якій є дитина з інвалідністю завжди повинна відчувати підтримку

Родина, в якій є дитина з інвалідністю, завжди повинна відчувати підтримку держави
Це в черговий раз підтвердив голова ОДА Іван Мовчан під час відвідування філії Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» у м. Могилеві-Подільському. 
Голова ОДА поспілкувався з батьками вихованців, відповів на їхні запитання і дав кілька доручень щодо розв’язання проблем закладу. 
«У цьому закладі працюють чудові люди, які створюють атмосферу доброзичливості і людяності, – поділився враженнями Іван Мовчан. – Сім’я, в якій є дитина з інвалідністю, сама не може впоратися з усіма проблемами, тому держава повинна бути її партнером. На це націлюють нас ініціативи Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення. На території області ми стараємося системно і послідовно їх втілювати. Тут, звичайно, є свої проблеми. Деякі з них можна вирішити швидко (наприклад, встановити комп’ютерну техніку), а деякі – набагато складніші (йдеться про потребу в транспорті), які потрібно вирішувати системно. У будь-якому дитячому закладі на першому місці стоїть комфортність перебування вихованців, а також якість їх харчування». 
Для довідки:
Могилів-Подільська філія розпочала свою повноцінну діяльність у складі Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» у вересні 2008 року. Базою для створення філії була громадська організація захисту та допомоги інвалідам «Ангел надії», яка розпочала свою діяльність у травні 2006 року. 
Очолює колектив Тетяна Пержар, яка теж виховує дитину з особливими потребами. 
У філії працюють 5 педагогічних та 4 медичні працівники.
Нині на денному обслуговуванні у філії перебуває 31 дитина-інвалід.
Вісім дітей-інвалідів інтегровані в загальноосвітні школи, троє – стали студентами медичного коледжу, десять дітей навчаються за програмою допоміжної школи.