Родини Героїв Небесної Сотні із Вінниччини разом з Президентом

 

Родини Героїв Небесної Сотні із Вінниччини разом з Президентом України вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності

У День Гідності і Свободи, коли два роки тому перші небайдужі громадяни вийшли на Майдан незалежності на знак протесту проти дій тодішньої влади, Президент Петро Порошенко зустрівся з членами родин Героїв Небесної Сотні. Участь у зібрання взяли і члени родин Героїв Небесної Сотні із Вінниччини Валерія Брезденюка , Леоніда Полянського та Максима Шимка. 

Усі учасники зібрання разом з Президентом висловили спільну позицію щодо потреби тотального перезавантаження суддівської влади. Президент повідомив, що саме на це націлені зміни до Конституції в частині реформи правосуддя, розгляд яких на часі у Парламенті. Родини загиблих Героїв Небесної сотні планують звернутися до депутатів Верховної Ради з вимогою щодо неприпустимості застосування застави та необхідності голосування за конституційні зміни щодо судової реформи.

У День Гідності та Свободи Президент Петро Порошенко разом з рідними та близькими Героїв Небесної Сотні вшанував пам’ять загиблих учасників Революції Гідності. Вони встановили лампадки до пам’ятного Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні, що розташований на місці масового розстрілу 20 лютого учасників протестів на вулиці Інститутській.

Після цього Глава держави разом з дружиною Мариною та членами родин Героїв взяли участь у літії за загиблими. Пам’ять Героїв також вшанували хвилиною мовчання та траурним передзвоном.

Крім того, у другу річницю роковин Майдану Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною разом із членами родин Героїв Небесної Сотні взяли участь у презентації документального фільму «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського.

Звертаючись до присутніх у залі кінотеатру «Україна», Глава держави відзначив, що цей фільм передає атмосферу Майдану, «де кожен був героєм». «Важливість цього фільму дуже важко переоцінити. Незважаючи на те, що пройшло лише два роки з історичних подій на Майдані, вже зараз можна оцінити велич цієї події, яка назавжди змінила історію не лише моєї держави, вона назавжди змінила історію Європи і світу», – підкреслив Президент.

Для довідки: 

У документальному фільмі «Зима у вогні» режисера Євгена Афінеєвського показані події на Майдані Незалежності взимку 2013–2014 років. До фільму увійшли інтерв'ю з учасниками протестів, записи з місця подій та повномасштабний погляд на події. Світова прем’єра «Зими у вогні» відбулася у вересні на Венеційському фестивалі. Також стрічку показували на головному конкурсі фестивалю «Телларайді 2015». На Міжнародному кінофестивалі у Торонто–2015 фільм отримав приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА