Рогізка: визначено завдання на 2018 рік
05.04.18

27 березня відбулися збори – сходи в територіальній громаді сіл Рогізка і Тарасівка.

Перед присутніми виступив сільський голова Василь Олійник . Він інформував присутніх що загальний склад населення становить 821 чоловік, з них в селі Рогізка 803 чоловіки та в селі Тарасівка 18 чоловік. Серед них інвалідів війни – 3, 2 ліквідатори на ЧАЕС, 1 воїн – Афганець, членів сімей загиблих – 5, учасників війни – 8, пенсіонерів 263, одиноких пристарілих 38, дітей дошкільного віку – 52, дітей шкільного віку – 58, молоді – 116.

За його словами зареєстровано 4 - народження , 20 - смертей,4 – шлюби.

У звітному році було проведено 4 пленарних сесійних засідань, на яких розглянуто 51 питання.

Сільська рада постійно працює із зверненнями громадян, за поточних рік звернулося 29 жителів.

Василь Михайлович зазначив, що на території сільської ради працюють сільсько – господарські підприємства Рогізківська філія ПП МТС , ТОВ «Чарівна нива», функціонує 6 торгових точок, Рогізківська СЗШ I-IIступенів, дитячий садок «Подоляночка», Палац культури та бібліотека, відділення зв’язку, АТС, лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, ветеринарний пункт.

Сільський бюджет за 2017 рік за прибутками загального фонду виконано на 105,44%.

Сільський голова подякував орендарям Борису Мельнику та Віталію Гричулевичу, які з розумінням ставляться до проблем громади і допомагають у їх вирішенні. Долучився до звіту сільського голови і дільничний, старший лейтенант поліції Володимир Зварищук і наголосив , що за звітній період на території Рогізківської сільської ради було складено 25 адміністративних протоколів та притягнуто до адміністративної відповідальності 12 жителів. Виявлено та розкрито 3 кримінальні правопорушення. До Чечельницького відділення поліції надійшло 32 повідомлення від громадян по різних питаннях, по яких було прийнято рішення згідно Закону України «Про звернення громадян» та чинного адміністративного законодавства.

До адміністративної відповідальності притягнуто  4 батьків, які не належно виконували свої обов’язки по вихованню дітей, за що отримали штрафи в Чечельницькому районному суді.

Загалом домінують крадіжки приватного майна громадян, крадіжки з нежилих будинків. Важливою проблемою є на сьогоднішній день шахрайство.

На закінчення свого виступу Володимир Анатолійович подякував сільському голові та небайдужим громадянам у підтриманні правопорядку у селі.  

Потім присутні слухали виступи запрошених представників з району. Головний лікар Коваль Віктор ознайомив, що вступає в дію медична реформа згідно якої кожен житель села має заключити договір - декларацію із сімейним лікарем. Документи , які потрібно для підписання угоди з лікарем – паспорт та ідентифікаційний номер дорослим, а для дітям свідоцтво про народження.

Норматив навантаження на 1 сімейного лікаря 2000 пацієнтів . Потім він відповів на всі запитання присутніх.

Валентина Якимчук інформувала присутніх про отримання субсидій, ознайомила з розмірами державних соціальних допомог для пільгових категорій та запросила учасників АТО подавати заявки на отримання путівок на санітарно – курортне лікування.

Сергій П’яніщук повідомив  про хід реформ в районі, написання проектів. Головне питання яке обговорювалося – це добровільне об’єднання територіальних громад. Сергій Вікторович розповів, що досвід наших сусідів свідчить про те, що альтернативного шляху розвитку, ніж добровільне об’єднання, не існує «Звичайно цей процес тривалий, але необхідний. Результати реформи можна буде відчути лише об’єднавшись»… - сказав голова районної ради. І хоча в жителів нашого району щодо майбутнього об’єднання більше запитань більше запитань ніж відповідей, але ми рухаємося вперед і віримо, що все задумане втілиться в життя.

Продовжив збори-сходи депутат Чечельницької ради, перший заступник РДА Віталій Савчук. За словами Віталія Володимировича, протягом звітного періоду зверталися жителі села Рогізки з різними проблемами, на які в межах компетентності надавав допомогу. Він мав про що відзвітувати землякам і люди були щасливо вдячні йому за підтримку і допомогу.

Активно обговорювалися земельні питання, нагальні питання громади – дороги, благоустрій, земельні паї тощо.

На останок сільський голова підсумував порядок денний зборів і визначили основні проблеми та завдання на 2018 рік.

 

123