Роковини Чорнобильської трагедії
25.04.16

 

25 квітня 2016 р. в районному будинку культури відбувся мітинг-реквієм з нагоди 30-річчя Чорнобильської катастрофи.  Участь у заході взяли: голова райдержадміністрації Пустовий С.М., голова районної ради П’яніщук С.В., представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування,  ветеранських організацій, ліквідатори-чорнобильці району, ЗМІ.

У ході мітингу із промовою до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Пустовий С.М., який закликав пам’ятати про героїзм та самовідданість ліквідаторів, адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів вони ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Було зазначено, що на території Чечельницького району проживає 53 безпосередніх учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них: І категорії – 16 чол., ІІ категорії – 28, ІІІ категорії – 9. На жаль, 15 наших земляків немає серед живих. В Чечельницькому районі внаслідок техногенної катастрофи найбільше постраждали  9 населених пунктів (Чечельник, Тартак, Вербка, Василівка, Рогізка, Червона Гребля, Куренівка, Бондурівка, Каташин).
Начальник Чечельницького відділення поліції Басалига Р.І. у промові зазначив, що Указом Президента України від 9 лютого 2016 року №41 присвоєно чергові спеціальні звання: Шиманському В.Ф. – полковника міліції, Сабашку В.І. – підполковника міліції, Ремезі В.В. – майора міліції, Ободянському В.В. - капітана міліції. За відданість Присязі, мужність і героїзм, готовність до самопожертви заради захисту людства від руйнівного впливу наслідків екологічної катастрофи та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи управління національної поліції у Вінницькій області винесло Подяку Бурдейному В.І.
Також перед присутніми виступив колишній ліквідатор аварії на ЧАЕС, а сьогодні – учасник АТО на сході України -  Шумило В.І. Валерій Іванович наголосив на тому, що ті, хто захищав наше життя 30 років тому і ті, хто захищає наш мир сьогодні не вважають себе героями. Ці люди – справжні патріоти.
Учасники художньої самодіяльності майстерно читали вірші, співали, виконували хореографічні композиції-присвяти пам’яті ліквідаторам аварії.
Далі заходи проходили біля пам’ятника померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Перед присутніми виступив представник громадської організації «Союз-Чорнобиль-Україна» Бурдейний В.І. Він зазначив, що громадська організація тісно співпрацює з органами державної влади та органами місцевого самоврядування. За їх сприяння видано книгу про чечельниччан, які брали участь у ліквідації цієї техногенної катастрофи, здійснюється ремонт та упорядкування пам’ятника, надається матеріальна допомога громадській організації. Також учасниками заходу було покладено квіти до пам’ятника померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вшановано хвилиною мовчання.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
123