Європейське свято у Вінниці
22.05.18

19 травня 2018 р. у м.Вінниця  вже традиційно проводився  День Європи. Обласним центром народної творчості в рамках цього свята  організовано мистецький проект «Україна вишивана», в якому взяли участь  делегації закладів  культури.

Від нашого району це були: Трачук Ніна Павлівна, художній керівник народного аматорського хорового колективу працівників культури та Йовжин Вікторія, учениця 9 класу Жабокрицького НВК,  активна учасниця художньої самодіяльності. Дівчина представляла район   в національному  строю, характерному для нашої місцевості, на дефіле, що відбувалося  на одній з багаточисельних музичних локацій міста, зокрема, на Театральній площі.

Треба сказати, що Вікторія одразу вирізнилася з-поміж 25-и  учасниць заходу поставою та  зовнішнім виглядом: старовинною вишитою сорочкою,  розкішною косою та вінком із польових квітів, майстерно сплетеним Трачук Н.П. Справжня українська красуня!

Враження у  чечельничанок  від побаченого  народного гуляння під відкритим небом, звичайно,  незабутні: іноземні делегації, модельовані фантастичні споруди, виставки, скульптури, байкери,  концертні програми «Віденський бал»  та «Одвічна пісня барв і кольорів», тощо.  Але головне  -  приязні посмішки згуртованої європейської  громади…

Все у нас буде гаразд!

123