Розпочала свою роботу громадська Рада при Чечельницькій РДА

 

11 червня 2015 р. вприміщенні адмінбудинку за участю заступника голови райдержадміністрації Беседи О.В. відбулося  засідання громадської Ради при Чечельницькій райдержадміністрації.
Розпочав зібрання голова громадської Ради Івасенко С.Б., який ознайомив присутніх із питаннями порядку денного, які розглядатимуться, зокрема :
1.      Про добровільне  об’єднання територіальних громад в Чечельницькому районі, реформування у сфері місцевого самоврядування та децентралізація повноважень органів виконавчої влади.
2.      Про організацію оздоровлення та відпочинок дітей Чечельницького району влітку 2015 року.
         Голова громадської Ради Івасенко С.Б. зазначив, що визначені питання вкрай актуальні та потребують максимального обговорення та розгляду, передусім представниками інститутів громадянського суспільства, які входять до складу Ради.
Для інформування щодо добровільного об’єднання територіальних громад в Чечельницькому районі, реформування у сфері місцевого самоврядування та децентралізації органів виконавчої влади  слово було надано заступнику голови райдержадміністрації Беседі О.В., яка зауважила, що дане питання підлягає активному обговоренню серед жителів територіальних громад, активу району. Зокрема, напередодні в Чечельнику за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутатів обласної, районної рад відбулись громадські слухання даного питання.  Було запрошено також і  голову Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Татусяка С. П.  Ольга Віталіївна зазначила, що відповідні громадські слухання відбуватимуться в Ольгопільській та Вербській територіальних громадах. В ході засідання громадської Ради її уповноважені представники активно долучились до обговорення, кожен висловив свою позицію стосовно територіальної реформи. Члени громадської Ради зійшлися на спільній думці, що необхідно прискорити впровадження територіальної реформи на законодавчому рівні,  провести широку роз’яснювальну роботу в місцевих ЗМІ, організаціях та установах району.
По другому питанню щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей Чечельницького району влітку 2015 року детально поінформував провідний спеціаліст сектору молоді і спорту райдержадміністрації Головань В.М. Так, згідно відповідного розпорядження голови райдержадміністрації від 08.06.2015р. №151 необхідно належним чином оздоровити та забезпечити відпочинок дітям району. Це, зокрема, стосується дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, дітей із районів АТО і дітей, батьки яких беруть участь в антитерористичній операції або постраждали під час її проведення. До обговорення даного питання долучились та внесли свої пропозиції члени громадської Ради  – Панасюк Т. А., Рудь Н. А., Вальковська Р.П., інші присутні.
По кожному питанню порядку денного були прийняті відповідні рішення, та внесені до протоколу засідання громадської Ради при Чечельницькій райдержадміністрації для подальшого виконання.