Розпочато роботу з впровадження сортування твердих відходів
10.01.20

«Органами місцевого самоврядування на підвідомчих радам територіях проводиться комплекс робіт з впорядкування місць видалення відходів, прилеглих до них територій та приведення їх до належного санітарно-технічного стану відповідно до діючих вимог, впровадження сучасних, високоефективних методів збирання та сортування твердих побутових відходів  у відповідності до вимог чинного законодавства, а також проводяться заходи, спрямовані на мінімізацію обсягів захоронення твердих побутових відходів», - про це доповіла головний спеціаліст сектору містобудування та архітектури Тетяна Кариченська.

Відповідно спільного проекту Ободівської сільської ради Тростянецького району та Каташинської сільської ради Чечельницького району, який пройшов відбір 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, для Каташинської сільської ради придбано 30 сміттєвих баків на суму 200 тис.грн, які будуть розміщені в селах Каташин на Жабокричка. Передбачається облаштування по три площадки з трьома контейнерами на кожній в селах Жабокричка та Каташин. Крім того, на кошти, передбачені проектом, придбано та розміщено по чотири контейнери для скла, пластику, паперу та органіки в Каташинській та Жабокрицькій школах,  а також сількій раді.

Берізецькою сільською радою протягом 2019 року облаштовано 9 площадок для розміщення на них по два контейнери для сортування скла та пластику. Всього на території сільської ради облаштовано 35 площадок, на яких розміщено по два контейнери для сортування скла та пластику.

123