Розпочався весняний призов
29.03.18

Відповідно  до  Указу Президента України   №33 від 15.02.2018 рокув Україні розпочався  весняний призов. 19 березня 2018 р  головою районної державної адміністрації підписано відповідне розпорядження  № 101 «Про проведення чергових призовів громадян України на строкову  військову службу до Збройних Сил України у 2018 році».     

У 2018 році підлягають призову придатні  за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі,  яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-  річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.  

На даний час районним військовим комісаріатом проводиться вручення повісток для проходження медичних оглядів  та організовується робота районної призовної комісії.Також продовжується робота щодо залучення  громадян  на військову службу за контрактом. 

За детальнішою інформацією щодо призову  чи  оформленню на контрактну службу  можна звернутись за телефоном районного  військового комісаріату  2-10-39 або  завітавши до  військомату  в  селищі Чечельник вул. Антонишена ,56. 

   Відповідно до статті 27 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352, Указу Президента України « Про строки проведення  чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2018 році»№33 від 15.02.2018 року, розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації, № 168 від 05.03.2018 року:

  1. Призвати на строкову військову службу  до Збройних Сил України у Чечельницькому районі придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27- річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

а) у квітні - травні 2018 року;

б) жовтні - листопаді 2018 року.

  1. Затвердити склад районної призовної комісії та її резервний склад для здійснення оперативної заміни членів районної призовної комісії у разі хвороби або відсутності з інших поважних причин, що  додається.
  1. Голові районної призовної комісії забезпечити роботу комісії у період з 2 квітня по 31 травня 2018 року, з 01 жовтня по 30 листопада 2018 року в приміщенні призовної дільниці Чечельницького районного військового комісаріату. Призовній комісії до початку роботи перевірити законність надання відстрочок від призову призовникам, яким були надані раніше, відповідно до керівних документів та чинного законодавства.
  1. Селищному та сільським головам, керівникам підприємств, установ, організацій (незалежно від форм власності), директорам навчальних закладів вжити необхідних заходів щодо покращення якості підготовки молоді до військової служби та по забезпеченню внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України особовим складом, морально і фізично готовим гідно виконувати свій обов’язок по захисту Вітчизни. Широко розгорнути підготовку громадян призовного віку до військової служби, сприяти військовому комісаріату у підготовці та оформленні особових справ призовників та участі призовників у проведенні районної та обласної медичних комісій.
  2. Забезпечити організований збір документів, які необхідні для особових справ призовників, оповіщення та явку до військового комісаріату на інструкторсько-методичні заняття осіб, які відповідають за ведення військового обліку і самих юнаків в дні засідання комісій згідно графіку військового комісаріату.
  1. Організувати та провести урочисті проводи призовників, які відправляються до Збройних Сил України.
  1. Селищному та сільським головам здійснити дієвий контроль за збором та подачею документів, які необхідні для особових справ призовників до військового комісаріату керівниками підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності, які розташовані (зареєстровані) на території відповідних населених пунктів та забезпечити подачу ними цих документів у військовий комісаріат у визначені терміни.
  1. Селищному та сільським головам, керівникам підприємств, установ та організацій району сприяти у працевлаштування солдат і сержантів, звільнених  в запас відповідно до законодавства про зайнятість населення та беручи до уваги їх фах і досвід роботи.
  1. Головному лікарю КУ “ Чечельницької ЛПЛ” (Могилі С.М.) видати наказ по лікарні щодо  забезпечення виконання заходів з призову та особисто контролювати його виконання:

5.1. Затвердити склад медичної комісії по огляду юнаків, під час чергових призовів у 2018 році, що ддається.

5.2. Забезпечити медичну комісію інструментарієм, медичним, господарським майном, яке необхідне для медичного освідчення громадян згідно з вимогами чинного законодавства та керівних документів, виділити по одній медичній сестрі на кожного лікаря-спеціаліста.

5.3. Забезпечити безкоштовне проведення всіх необхідних рентгенологічних, флюорографічних, лабораторних досліджень, кардіограм серця, аналізів сечі та серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту «В» (НВsAg), антитіла до вірусу гепатиту С (anti-HCV), реакція мікро преципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), визначення групи крові та резус належність юнакам згідно з направленнями військового комісаріату та лікарів-членів районної комісії.

5.4. Забезпечити та взяти під особистий контроль своєчасну явку лікарів-спеціалістів на   медичну комісію згідно графіка та розпорядку роботи призовної комісії.

5.5. Для якісного проведення чергових призовів у 2018 році,  провести контрольні медичні огляди призовників, які підлягають відправці в 2018 році.

  1. Начальнику Чечельницького відділення Бершадського відділу головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Басалигі Р.І.) надати у військовий комісаріат списки осіб призовного віку, які притягалися до кримінальної відповідальності, знаходяться під слідством, судом, викликалися в органи внутрішніх справ за антигромадську поведінку, зловживання алкоголем і наркотичними речовинами. Та здійснювати перевірку призовників на дані факти за три дні перед відправкою на обласний збірний пункт (за поданням військового комісара).

6.1. Проводити приписку і виписку (реєстрацію) призовників по їх місцю проживання тільки при наявності в їх обліково-військових документах відміток військового комісаріату про прийняття на військовий облік і зняття з нього.

6.2. Проводити розшук осіб, які ухиляються від призову і організувати їх доставку на комісію.

6.3. Забезпечити належний громадський порядок під час відправки на обласний збірний пункт, забезпечити громадський порядок серед проводжаючих і призовників (виділяти наряд міліції згідно з клопотаннями військового комісаріату).

  1. Голові районної призовної комісії ( Беседі О.В.) )  організувати та забезпечити доставку призовників на обласну медичну комісію  та на обласний збірний пункт
    (м. Козятин) пасажирським транспортом згідно із заявками військового комісаріату.  Військовому комісару Чечельницького районного військового комісаріату (Паладій С.О.) представити відповідні графіки відправки призовників.
  1. Голові районної призовної комісії спільно з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації організувати та забезпечити проведення  урочистих проводів призовників району із залученням посадових осіб місцевого самоврядування, ветеранів, батьків призовників та старшокласників шкіл.
  1. Сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами  райдержадміністрації забезпечити публікацію

цього розпорядження в районній газеті та довести до селищного та сільських голів району.

  1. Контроль за виконання даного розпорядження  залишаю за собою.

 

 

123