Розвиток людського капіталу - одна з головних цілей Уряду
26.07.17

Основний пріоритет Уряду України - трансформація економічних успіхів в підвищення якості життя українських громадян. Для реалізації цього пріоритету Урядом визначено ціль розвиток людського капіталу.

Для цього Уряд розпочав медичну реформу.З 1 квітня українці можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з невеликою доплатою. За три з половиною місяці роботи програми понад 1,5 міл ьйони людей нею скористалися – отримали життєво необхідні ліки. До участі в програмі долучились понад 6117 аптек – це кожна третя аптека в країні. З  початку дії програми аптечним закладам відшкодовано з держбюджету понад 126 мільйонів гривень. Це лише 25% усіх коштів, виділених в цьому році на програму «Доступні ліки». Тобто уряд має можливість розширити її.

Уряд виділив 150 млн.грн. на закупівлю агіографічного обладнання для оснащення кардіологічних центрів (на умовах співфінансування з місцевимми бюджетами). На даний час в Україні існує 44 кардіологічних центри. В нинішньому році з’явиться ще 13 в 11 областях. У грудні 2017 р планується відкриття першого пускового комплексу ОХМАТДИТУ. 

Подані урядом  законопроекти щодо медичної реформи ухвалені ВР в першому читанні. Вони передбачають зміну системи фінансування охорони здоров’я, впровадження принципу «гроші йдуть за пацієнтом», підвищення доступності та якості медичного обслуговування.

123