Рух лідерів
22.12.17

Можна бути активним творцем свого життя, а можна пливти за течією чужих планів і дій. Кожний має право робити власний вибір. Та все ж таки варто спробувати переконатись у власних можливостях, спроможності організувати власне дозвілля, показати громадськості, якою є молодь району.

      20 грудня 2017 року на базі Чечельницького районного будинку дитячої творчості проходило чергове районне засідання лідерів учнівського врядування району. На засідання були запрошені лідери зі шкіл  та їх наставники.

       Пленарну частину  засідання розпочала директор Чечельницького РБДТ Ситник С.М. Вона зазначила, що рік вже підходить до кінця. Цей рік був вкрай насиченим та продуктивним, багато корисного вже звершено, ще більше грандіозних дій заплановано. Наш творчий колектив лідерів самоврядування впевнено обрав шлях розвитку та успіху. Тісна співпраця лідерів дала свої позитивні результати: створено багато проектів, проведено багато заходів. Це маленькі перемоги на шляху до великої мети – постійного розвитку та удосконалення роботи учнівського врядування. Адже це велика, дружня сім’я, яку об’єднує не вік учасників, не їхні обов’язки, а їхні прагнення працювати в команді однодумців і бачити результати цієї праці.

 Світлана Михайлівна привітала всіх із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим, побажала успіхів та наснаги, щастя та достатку, оптимізму, здійснення всіх світлих мрій та сподівань, а також яскравого відпочинку, який дасть новий поштовх для творчих досягнень у навчанні та активному учнівському житті.

Координатор ЧРОУС «Лідер» Токарчук О. І. ознайомила присутніх з планом роботи засідання.

   Жушман Анна вихованка Чечельницької райСЮН прозвітувала

про участь  Чечельницького району, який вона мала честь захищати, в другому  обласному Форумі українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Ми – Українці!». Форум проводився Вінницьким обласним центром туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій, з метою національно-патріотичного виховання юних громадян України, формування патріотичних цінностей, поваги до культурного та історичного минулого України.

      Фурман Ангеліна, голова Чечельницької районної організації учнівського врядування «Лідер» прозвітувала про участь в роботі обласної Академії управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування, яка проходила з 1 по 3 грудня в м. Вінниці.

       Наступним етапом  у роботі стало підведення підсумків районного конкурсу демотиваторів «Ні насильству у суспільстві», який проводила ЧРОУС «Лідер» в рамках Всеукраїнського тижня права, з метою пропаганди прав та обовязків дітей. В конкурсі взяли участь лише три школи, а саме: Любомирська СЗШ І-ІІ ст., Тартацька СЗШ І-ІІ ст., Берізецька СЗШ І-ІІ ст. Голова ЧРОУС «Лідер» Фурман Ангеліна  відмітила подяками  лідерів цих шкіл.

     Слідуючим етапом роботи районного засідання були звіти голів про діяльність шкільних самоврядних структур за І півріччя 2017-2018 н.р.  Голови учнівських врядувань із восьми шкіл (Ольгопільська СЗШ І-ІІІ ст., Поповогребельська СЗШ І-ІІІ ст., Стратіївський НВК І-ІІІ ст., Любомирський  НВК І-ІІ ст., Білокамінська СЗШ  І-ІІ ст., Берізецька СЗШ І-ІІ ст., Бондурівська СЗШ І-ІІІ ст., Жабокрицька СЗШ І-ІІ ст.) демонстрували слайд-шоу, де презентували результати роботи своєї школи. Учасники були приємно вражені масштабністю і, звісно ж, результатом.

В  рамках святкування Року Японії в Україні для лідерів учнівського врядування  Токарчук О.І., заступник директора , керівник гуртка «Оригамі» Чечельницького РБДТ  провела майстер-клас по виготовленню  ялинкової іграшки-кусудами.

Кусуда́ма (з японської - лікарська куля) – один з найдавніших декоративних традиційних японських виробів у техніці оригамі. «Кусурі» японською мовою означає «ліки», «тама» – «куля». Отже, слово «кусудама» можна перекласти як «лікарська куля». Кусудами нерідко підвішували в кімнаті хворого. Одержавши в подарунок подібну роботу, як правило, зроблену кількома людьми, людина, що занедужала, сприймала її як символ побажання якнайшвидшого одужання – своєрідний знак загальної уваги й турботи.Разом з тим, так називаються декоративні кулясті конструкції, зібрані з паперових квіток, розеток або модулів іншої форми.

І останнім етапом нашої зустрічі була екскурсія до Чечельницького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП. У відділенні поліції нас зустріла інспектор з ювенальної превенції (по роботі з неповнолітніми) Чечельницького ВП Бершадського ВП ГУНПлейтенант поліції Розвод Надія Володимирівна. Вона провела цікаву екскурсію по відділу, ознайомила із роботою підрозділів поліції, а також провела для лідерів бесіду «Що повинен знати підліток при спілкуванні з поліцією» та лекцію «Правила поведінки під час зимових канікул».  На завершення ми подякували за змістову зустріч і привітали Надію Володимирівну із професійним святом – Днем поліції.

Світлана Ситник, директор Чечельницького РБДТ

        

123