С. Арбузов: Незважаючи на політичне протистояння, Україна залишається привабливою для інвесторів

 

 

Україна цікава іноземним інвесторам, незважаючи на політичне протистояння. Про це заявив виконуючий обов'язки Прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.
«Відомо , що інвестори люблять політичну визначеність. Однак, як показало життя, іноземний бізнес не злякався ризиків, пов'язаних з політичною ситуацією в Україні. Інвестори не тільки продовжують працювати з нашою країною, але й нарощують обсяги інвестицій», - сказав він.
Серед останніх прикладів С. Арбузов звернув увагу на нещодавно анонсоване чеською компанією Škoda Transportation бажання відкрити виробництво електровозів у Запоріжжі.
Також в.о. Прем'єр-міністра відзначив намір китайської компанії Lishen Battery створити в Дніпропетровську виробництво з випуску літій-іонних батарей, акумуляторів і збирання електромобілів.
Крім того, С. Арбузов звернув увагу на активну співпрацю з Україною провідних світових інституцій та держав.
Зокрема, оцінюючи результати минулорічних українсько-китайських домовленостей, він сказав, що завдяки цьому в Україну з Піднебесної можуть бути залучені кілька десятків мільярдів доларів.
Також С. Арбузов зазначив, що вже в 2014 році почнуть надходити перші інвестиції з Росії, які стали можливі через українсько-російські домовленості, що відбулися наприкінці 2013 року.