Сектор містобудування та архітектури інформує
19.07.18

Одним із завдань покладених на сектор у сфері містобудування та архітектури є моніторинг забудови та іншого використання  територій. Всього по району, згідно виданих будівельних паспортів є 93 недобудованих  житлових будинків. В поточному році видано 6 будівельних паспортів на забудову присадибних ділянок.   

За даними реєстру інспекції Держархбудконтролю в районі в експлуатацію введено 5 житлових будинків загальною площею 513 кв.м,  3 господарських будівлі на присадибних ділянках.

В районі велика частка вільних житлових будинків, які не експлуатуються – 1350. Із них 290 в хорошому стані, 400 – потребують поточного ремонту. 

Видано 1 містобудівні умови та обмеження для проектування  об’єкта «Реконструкція частини приміщень 1-го поверху під кухню з допоміжними приміщеннями гуртожитку №1 по вул.Шляхова, 125 в с.Ольгопіль Чечельницького району Вінницької області».

Зареєстровано повідомлення про виконання будівельних робіт: «Капітальний ремонт фасадів будівлі Чечельницької селищної ради; Вінницька обл., Чечельницький р-н, смт Чечельник, вул. Героїв Майдану, 36»

В поточному році введено в експлуатацію такі об’єкти:

- реконструкція СЗШ І-ІІ ст. з влаштуванням прибудови та переобладнання частини приміщень під дошкільне відділення в с.Жабокричка.

- будівництво житлового будинку з вбудованим магазином промтоварів та аптекою в смт Чечельник, вул. Сонячна, 185.

Декларації про готовність інших об’єктів, які будувались в районі, не подавались в інспекцію Держархбудконтролю, про що свідчить відсутність відповідних записів в електронному реєстрі ДАБІ.

         Проводилась робота з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення населених пунктів містобудівною документацією. Результатом цієї роботи є 11 заключених договорів самоврядними органами (16 населених пунктів) на аерофотознімання з метою наступного виготовлення топографічного плану  для містобудівних потреб (загальна вартість робіт – 574,783 тис.грн.). Відповідно до цих договорів виконавцем робіт уже проведено аерофотознімальні роботи.

         В розробці перебуває 2 детальні плани території. Один в межах с.Ольгопіль, другий за межами с.Демівка.

123