Село, яке має право на майбутнє
05.04.18

29 березня відбулися збори-сходи  Берізецько-Чечельницької громади, на які були запрошені: перший заступник голови РДА Віталій Савчук, голова районної ради Сергій П’яніщук, начальник управління праці та соціального захисту населення Станіслав Мартинюк, , дільничний інспектор, капітан поліції Пастух Сергій.

Сільський голова Лідія Гричулевич звітувала перед громадою про свою діяльність, продемонструвавши презентацію про життєдіяльність села. Основними пріоритетами в роботі за минулий звітній період були завдання, спрямовані на розвиток села, зміцнення самоорганізації сільської громади, створення комфортних умов проживання жителів, турбота про благоустрій села, створення умов для стабільної роботи організацій та установ, які є на території села. Вона детально інформувала про проведену організаційну, фінансово-господарську діяльність у минулому році та завдання на 2018 рік. Слухаючи Лідію Володимирівну, відчувалося, що в адміністративних межах її громади немає жодного квадратного метра, про який її очільниця не володіла би вірною інформацією.

Зокрема за звітній період було проведено 10 сесійних засідань. Була оцінена діяльність депутатів, найбільшою відповідальністю до своїх обов’язків були відмічені: Марія Глушко, Світлана Гулько, Оксана Гулько, Валентина Шевчук, Ганна Рудик. Було здійснено 386 прийомів громадян.

На утримання апарату Берізецької  сільської ради витрачається орієнтовно 25% загального бюджету – це свідчить про добросовісне розпорядження коштів. Одним із способів поповнення бюджету є участь в конкурсах проекті. Наприклад, стали переможцями в обласному конкурсі – отримали 100 тисяч гривень. При співфінансуванні сільської ради, ПП «МТС» було впорядковано парк «Біля школи», зроблено огорожі на шкільному дворі, відділено території котельні школи і впорядковано під’їзд до ДНЗ. За грантові гроші, які отримали ще в одному обласному конкурсі, було придбано: побутові контейнери для роздільного збирання сміття,баки і 3 шт. бачків для ДНЗ.

«Яскравим проявом усвідомлення того, що бізнес повинен бути соціально відповідальним відбулася ситуація з ліквідації наслідків стихії, яка була цієї зими», - підкреслила в своїх доповіді Лідія Володимирівна й відзначила, що ФГ «Гулове» та ПП «МТС» надали надзвичайно потрібну допомогу.

Відмітила, що у приміщенні ДНЗ зроблено сучасний внутрішній ремонт. Умови перебування дітей одні із найкращих: сучасні меблі, сантехніка, яка відповідає віку дітей, підлога із підігрівом, комфортна кухня. Хоча ще не всі роботи завершено.

До звітної доповіді долучилися і директори місцевих установ та дільничний Сергій Пастух, який ознайомив присутніх, що на території сільської ради було скоєно 4 злочини, надійшло 27 заяв та повідомлень про вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень. На закінчення свого виступу Сергій Віталійович подякував сільському голові та всім жителям села, які небайдуже відносяться до підтримання належного порядку та спокою в селі.

Станіслав Мартинюк ознайомив присутніх із соціальними пільгами для учасників АТО та запросив їх подавати заяви на отримання путівок санаторно-курортного лікування, а ще їхнім дітям на літній період. 

Віталій Савчук інформував присутніх про хід реформ, результативність написання проектів, про співпрацю з місцевими орендарями та інші нагальні питання.

Підсумовуючи схід громади, Сергій П’яніщук підкреслив позитивну роботу  сільського голови та депутатського корпусу, озвучив питання про добровільне об’єднання громад, яке теж найбільше хвилювало сельчан на цьогорічних сходах. А настановою всім стала фраза районного голови: «Не треба оглядатися назад і згадувати, як жили наші батьки. Треба дивитися вперед і думати про, те як житимуть наші діти…»

Після такого великого обсягу інформації у присутніх виникло багато питань та пропозицій щодо подальшої долі свого села.

Загалом, збори відбулися в режимі конструктивного діалогу. Громада відчуває довіру до своєї очільниці – Лідії Гричулевич, а вона готова працювати на результат. І хоч питання, особливо стосовно об’єднання громад, були доволі гарячими, жителі вірять: тут, у Берізках, є глибока людська мудрість, яка переможе.

 

123