Семінар-нарада для фахівців із соціальної роботи
08.04.19

5 квітня 2019 р.  директором районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Фаренюк Т.П. проведено  семінар - нараду для фахівців із соціальної роботи  щодо здійснення соціальної роботи з різними верствами населення в районі протягом 2 кварталу поточного року.  На семінар – нараду були запрошені суб’єкти із соціальної роботи – заступник начальника УПСЗН РДА  Якимчук В.А., яка ознайомила із оформленням та наданням нового виду соціальної грошової допомоги багатодітним сім’ям відповідно до постанови КМУ «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» від 13.03.2019 р. № 250. А також до виступу був залучений спеціаліст УПСЗН РДА Кущинський М.О., який наголосив щодо оздоровлення протягом літнього періоду 2019 року та  порядок оформлення посвідчень батькам та дітям багатодітних родин. 

Психолог РЦ СССДМ Трачук І.М. ознайомила учасників семінар – наради з основними підходами до розуміння поведінки дитини, з критеріями методів виховання, з правилами покарання, з потребами дітей  та із Стратегією втручання при формуванні поведінки дитини. А щодо підвищення якості соціальної роботи, спрямованої на забезпечення індивідуальних потреб дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях, сім’ях опікунів/піклувальників наголосила заступник директора – начальник відділу соціальної роботи РЦ СССДМ Дорожанська Н.О.

По завершенню наради  з працівниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  спільно із службою у справах дітей РДА проговорено про упорядкування та ведення обліку сімей та окремих осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, враховуючи процес децентралізації влади, останні зміни до нормативно-правових актів,  які потребують в застосуванні єдиних підходів до обліку для усіх надавачів соціальних послуг району. 

123