Серед кращих – наші земляки
14.09.17

За сумлінну працю, активну участь у громадському житті району, колектив СТОВ «Агрофірма «Вербка» на День незалежності України було занесено на обласну Дошку пошани. Впродовж року на Хмельницькому шосе (біля будівлі «Книжка») світлини з трудівників Агрофірми будуть розміщені на обласній Дошці пошани. До цього часу жодне підприємство району не було удостоєне такої честі.

Нагадаємо, що СТОВ «Агрофірма «Вербка» спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових та технічних культур: пшениці, ячменю, ріпаку, кукурудзи, соняшника. Господарство являється насіннегоспом І-ої групи, займається  вирощуванням і реалізацією насіння гібридної кукурудзи.

На сьогодні господарство входить в трійку найкращих у районі. Для збільшення урожайності сільськогосподарських культур в господарстві широко впроваджуються передові технології вирощування та захисту рослин.

За 2016 рік урожайність по зернових культурах і соняшнику становила:

·       пшениця – 62,7 ц/га;

·       ячмінь – 59,5 ц/га;

·       кукурудза – 94 ц/га;

·       соняшник – 30,8 ц/га.

СТОВ «Агрофірма «Вербка» нарощує темпи по розвитку молочного тваринництва. Господарством проведено повну реконструкцію корівника та здійснено капітальний ремонт молокоблоку на фермі, придбано іноземну доїльну установку. З метою оновлення стада корів, закуплено племінні нетелі. Надій на корову в господарстві складає 5026 л на рік. В даний час поголів’я великої рогатої худоби становить 401 гол., з них 138 корів.

Основною метою СТОВ «Агрофірма «Вербка» є збільшення виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення якості та зниження витрат на її виробництво. Це дозволяє рухатися вперед, дбаючи про розвиток господарства, добробут  кожного працівника, жителя села.

Щороку значні кошти виділяються на розвиток соціально-культурної сфери с.Вербка. Так, в 2016 році на дані цілі виділено  929 000 грн., в тому числі на:

·       дитячий садок – 26 000 грн.;

·       школу – 110 000 грн.;

·       допомога на лікування жителям села – 380 000 грн.;

·       на огорожу кладовища – 180 000 грн.;

·       на допомогу АТО – 45 000 грн.;

·       на ремонт дороги по селу – 150 000 грн.;

·       кошти ветеранам Другої світової війни і учасникам АТО – 38 000 грн.

За підтримки Агрофірми щорічно, починаючи з 2009 р., в селі Вербка проводиться міжрегіональний фестиваль весільних музик «ДАВАЙ ЗА МУЗИК», слава якого лине далеко за межами району.

      

123