Шана і низький уклін захисникам України!
17.10.17

14 жовтня у Чечельнику відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України. Керівники району та селища, ветерани АТО, військовослужбовці Збройних Cил України, представники трудових колективів, громадських організацій пройшли урочистою ходою центральною вулицею селища та поклали квіти до пам’ятників  Героям АТО, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України на Сході нашої держави.

У районному будинку культури, де відбулися Заходи, учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять захисників рідної землі, які в різні часи мужньо і героїчно обороняли нашу Вітчизну від ворога, хто вже в наш час віддав своє життя у боротьбі за суверенітет Української держави.
     Перед присутніми виступили керівники району: Сергій Пустовий та Сергій Пʾяніщук.
Голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, звертаючись до учасників урочистого зібрання, зокрема зазначив: «14 жовтня ніколи не було для українців буднем. Із покон віків саме цього дня всі християни славлять Матір Спасителя світу Ісуса Христа, відзначаючи одне з найбільших релігійних свят осінньої пори – свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Українці, які завжди жили за християнськими цінностями та зі святою вірою у серці, – не виняток. Навіть більше, для нас – це свято і християнське, і національне. Воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу і дарує упевненість, що все в Україні буде добре. Бо над нами – захист Покрови, Діви Марії, Матері Божої.

У це вірили славетні воїни української землі – козаки й вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. У свідомості народу релігійне та мирське значення цього свята злилося воєдино у такі поняття, як честь та звитяга. У ХХ столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність – Українська повстанська армія. Символічно, що днем створення УПА вважають саме 14 жовтня 1942 року.

Відтепер це ще й державне свято. Одне з найбільших та особливо значимих. Своїм указом Президент України Петро Порошенко 14 жовтня визначив як День захисника України!

Третій рік поспіль українці відзначають таке свято. Свято, яке об’єднало всіх, кому болить Україна. Свято тих, хто під свист ворожих куль та «мелодію» градів боронить українське сьогодення, тих, хто ладен ціною колосальних зусиль будувати українське завтра, і тих, хто жодного разу не піддавав сумніву українське майбутнє, котре неможливе поза європейською спільнотою.».

Голова районної ради Сергій Пʾяніщук висловив глибоку вдячність усім, хто виборював мир і волю для нашої Вітчизни, хто сьогодні доблесно служить у Збройних Силах України та побажав усім миру і злагоди.

З нагоди Дня захисника України Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради нагороджені Олег Маліцький та Олександр Овчар, які відстоювали мир і незалежність нашої Батьківщини на сході України.

Також очільники району вручили демобілізованим захисникам України нагрудні знаки «Учасник АТО».

Атмосферу урочистості і великої шани до захисників України створили пісні та вірші у виконанні працівників районного будинку культури, учасників художньої самодіяльності. 

 

123