Шляхами долі Лесі Українки
02.03.17

Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури  - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці.

    Виставку-експозицію «Хотіла б я піснею стати», де розміщено літературу, фотоматеріали  про життя та діяльність  поетеси  підготували  бібліотекарі   центральної  районної  бібліотеки,  прикрасили українськими рушниками,  познайомили присутніх з новими книгами.  Вікторину  «Шляхами долі Лесі Українки»  підготовлено і проведено   бібліотекарем     Мулько Надією.  

       Її твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя. Але кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, узяти те, що потребує.   «Безсмертна донька мудрого народу» - поетичну  годину  провела  Монастирська  Анастасія,  бібліотекар  читального  залу.

    Діти   познайомилися з  життєвим шляхом письменниці, читали її вірші,    бібліотекарі   провели  огляд літератури біля книжкової виставки  «Вона в віки  майбутні йти повинна»  та  читачі утвердилися в тому, що   написано в  збірках, устами героїні    «Лісової  пісні» Л.Українки:

«Ні я жива! Я буду вічно жити»

Я в серці маю  те, що не вмирає!»

123