Шляхами Української революції
01.08.18

«Віднині українська народна республіка стає самостійною, ні від кого не залежною, вільною, суверенною державою українського народу...» текст ІV Універсалу Центральної Ради 

   Українська революція 1917-1921 років… Боротьба за незалежність… Не всі факти й події тієї революції  нам відомі, зрозумілі та належним чином висвітлені.    Бібліотеки   протягом року проводять комплекс різноманітних заходів для різних категорій читачів:  книжкові виставки – спогади та виставки – хроніки  «Із спогадів про Українську революцію 1917 – 1921 років», «Минулі події рідної землі:революційні події в Україні 1917 – 1921 років»,  години  історії  «Державність, вимріяна поколіннями»  та ін.

  Для  вшанування  пам‘яті  героїв  боротьби за незалежність України,  покращення  знань  з історії  цього етапу  державотворення   в  приміщенні  районного  будинку  культури   організовано  виставку «100 років  боротьби.  Українська революція 1917-1921 рр.», створену  Українським  інститутом  національної  пам ‘яті.  Виставка  сприяє  вихованню, формуванню  почуття патріотизму,  надає  можливість глибше пізнати історію Української революції 1917-1921 років та етапи визвольної боротьби від минулих століть і до сьогодні.

  Нині  на  їхніх заповітах виростають нові покоління українців, що ведуть боротьбу  за встановлення державності на рідній землі.

123