Шляхи протидії торгівлі людьми
21.10.16

 

Європейський день протидії торгівлі людьми відзначається щороку18 жовтня. Цей день був започаткований у 2007 році Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
          Соціально-правова допомога людині в розвитку її творчої індивідуальності, почуття людської гідності, розуміння ролі чинного законодавства як засобу забезпечення її законних інтересів відображається в процесі роботи закладів культури району.
         Формування правової культури учнівської молоді впливає на поведінку відповідно до чинного законодавства, а також забезпечує життєдіяльність людини відповідно до потреб, інтересів і цінностей гуманного суспільства. Правове виховання дітей вирішує тільки властиві йому завдання. Знання законів та правова свідомість людини є головним фактором, який впливає на готовність до дії в тій чи іншій ситуації.
Під час проведення клубу «Право» при центральній районній  бібліотеці наголошувалось, що рабство– одне з фундаментальних порушень прав людини. Наводилися конкретні статистичні дані щодо статусу жінок.   
За статистикою 27 мільйонів людей перебувають у рабстві по всьому світу. За роки незалежності стали жертвами торговців людьми понад 160 тисяч українців. Матеріали з  Інтернету ознайомили з різними аспектами протидії торгівлі людьми, її наслідками, можливостями профілактики та надання допомоги потерпілим особам.
Подолання такого ганебного явища, як торгівля людьми,можливе лише за умови консолідації зусиль уряду, міжнародної спільноти та використання кращих світових практик.

 

 

 

 

123