Сходи-збори громадян в с.Каташин
20.03.19

Сьогодні, 19 березня, в с.Каташин відбулися сходи-збори громадян, на які були запрошені голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П'янішук, начальник управління праці і соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк, перший заступник Бершадського відділення ПФУ Людмила Іванова та головний лікар первинної ланки медицини Віктор Коваль.

Учасники зібрання мали змогу переглянути відеоролик «Вінниччина-2018. Є що сказати!» та почути про нові соціальні стандарти, які вже вступили в дію від початку поточного року. Виступаючи перед громадою, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зазначив, що з 1 березня відбулася індексація пенсій і багато хто із присутніх уже відчув зміни. «Найменша сума, на яку збільшилась пенсія – 100 грн. Щороку 1 березня всім пенсіонерам, які мають страховий стаж, буде проводитись індексація, розмір якої залежатиме від двох чинників: величини заробітної плати і стажу роботи», - зауважив Сергій Михайлович.

Жителі громади піднімали питання щодо благоустрою доріг, своєчасного розчищення їх в зимовий період, збереження екології, інше. «Сьогодні кожен має зрозуміти, що все залежить від нас самих. Ніхто за нас не буде вирішувати наші проблеми. А, об'єднавшись в ОТГ, кожна громада матиме більше можливостей залучати інвестиції, а отже – розвиватися», - наголосив голова РДА, демонструючи на слайдах фінансові переваги при об'єднанні.

Детально, з наведеними прикладами розрахунку проведення індексації, ознайомила присутніх перший заступник Бершадського відділення ПФУ Людмила Іванова.

Начальник управління праці і соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк розповів про механізм призначення та монетизації житлових субсидій.

Головний лікар «первинки»  Віктор Коваль подякував жителям за активну участь у підписанні декларацій із сімейним лікарем. «90% жителів с.Каташин і 80% жителів с. Жабокичка заключили договір на медичне обслуговування. Це – найкращі результати в районі», - повідомив Віктор Аврамович.

Голова районної ради Сергій П'яніщук акцентував увагу на тому, що як державний, так і районний бюджети підвищують соціальні стандарти наших громадян. «На поточний рік виділено із районного бюджету 1 млн грн на ремонт першого поверху поліклініки, 800 тис грн на придбання медичного обладнання, 500 тис грн на придбання житла для молодих лікарів, 100 тис грн для придбання житла дітям-сиротам. І це іще далеко не весь перелік запланованого», - додав Сергій Вікторович.

Керівники району вислухали поставлені питання і дали конкретні відповіді на кожне з них.

  

  

  

 

123