Шодо національно-патріотичного виховання у навчальних закладах
22.07.16

 
У навчальних закладах району національно-патріотичне виховання здійснюється у формі бесід, розповідей, екскурсій, конкурсів учнівської творчості, уроків мужності, зустрічей з учасниками АТО, дослідницько-пошукової роботи тощо.
Зокрема, протягом 2015-2016 навчального року проводились тематичні лінійки, конкурси учнівської творчості, виховні години, виставки, присвячені історії боротьби українського народу за державний суверенітет та територіальну цілісність України. З метою посилення національно-патріотичного виховання молоді в усіх загальноосвітніх закладах регіону впроваджено курс «Захист Вітчизни», завдяки якому учні дізнаються про специфіку військової справи, готуються до виконання обов’язків солдата, виховують у собі якості, необхідні майбутньому воїнові. На заняттях з вогневої підготовки надається можливість показати переваги нашої стрілецької зброї, а вивчення військової присяги розкриває важливі вимоги до морально-бойових якостей воїнів, формує почуття національної гордості за Збройні сили України, за Батьківщину.
З метою формування патріотичної активності підростаючого покоління, поваги до історичного минулого та сучасного шляху українського народу Чечельницькою районною організацією учнівського самоврядування «Лідер» велика увага приділялась проведенню заходів національно-патріотичного виховання та зокрема благодійних акцій. У школах активно ведеться робота з національно-патріотичного виховання. Зокрема, у КЗ «Стратіївська СЗШ І-ІІІ ст..» на високому рівні була організована акція «Хай буде мир над Україною». Учні школи здобули перше місце у районних змаганнях з дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а на обласному етапі зайняли загальнокомандне шосте місце. Велику роль у національно-патріотичному вихованні відіграє і робота шкільної бібліотеки, проводяться конкурси читців поезій українських авторів «Україно моя, моя люба Вкраїно».
Також протягом поточного навчального року учні шкіл були залучені до участі у всеукраїнській освітній кампанії «Голуб миру», всеукраїнській акції «Лист пораненому», акціях «Діти України за мир», «Запали свічку пам’яті». На базі шкіл району проводяться лідерські квести, флешмоби, фестивалі, інтелектуальні ігри тощо.
123