Сільський голова Рогізки В.Олійник звітував перед громадою
28.03.17

         Відповідно до вимог частини шостої статті  42  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова щорічно звітує на загальних зборах  жителів громади про свою діяльність.

         28 березня відбулись сходи-збори громадян села Рогізка. Сільський голова Василь ОЛІЙНИК звітував перед громадою про проведену роботу у минулому році. На зібранні також були присутні голова районної ради Сергій П’ЯНІЩУК, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій САВЧУК, керівники структурних підрозділів РДА,  представники територіальних органів та ЗМІ.  

Слід відмітити, що сільський голова В.М.Олійник працює на даній посаді другу каденцію. - З перших днів своєї роботи на посаді сільського голови намагаюсь побудувати роботу депутатського корпусу, виконавчого комітету та працівників сільської ради так, щоб робота велась злагоджено, відповідально, відкрито, - зазначив у своїй промові Василь Михайлович.

         Протягом 2016 року зареєстровано 5 новонароджених, 22 померлих, 3  шлюби.

         Бюджет сільської громади по доходах на 2016 рік було виконано  в сумі 1136708,10 грн., в тому числі доходи загального фонду в сумі  1084752,71 грн., доходи спеціального фонду бюджету в сумі   51955,39  грн. По доходах загального фонду виконано на 130,09%.

         Бюджет сільської ради за 2016 рік по доходах спеціального фонду виконано на 99,86%.

Бюджет сільської ради за 2016 рік по видатках виконано в сумі 1069009,76  грн., в тому числі видатки загального фонду в сумі  988688,27 грн.,  видатки спеціального фонду в сумі  80321,49 грн.

         Бюджет сільської ради за 2016 рік по видатках загального фонду виконано на  98,90 % річного призначення.                                                                                  

Органи місцевого самоврядування - 406247 грн.

Дошкільні заклади освіти  - 254564 грн.

Соціальний захист та соціальне забезпечення - 10175 грн.

Благоустрій міст, сіл, селищ - 22218 грн.

Організація та проведення громадських робіт - 7770 грн.

Бібліотека - 24305 грн.

Будинок культури - 166603 грн.

Інша субвенція  - 988688 грн.

         Бюджет сільської ради за 2016 рік по видатках спеціального фонду виконано на 97,92 %. Кошти виділялись на дошкільні заклади та заклади освіти, на організацію та проведення громадських робіт, будинок культури, цільові фонди. Всього здійснено видатків на суму 80321 грн.

На території сільської ради працюють сільськогосподарські підприємства Рогізківська філія ПП МТС, ТОВ «Чарівна нива»,  функціонує 6 торгових точок, а також соціальні заклади - Рогізківська СЗШ  І-ІІ ст., дитячий садок «Подоляночка», відділення зв’язку,  АТС,  лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини,  фельдшерський пункт с.Тарасівка, ветеринарний пункт.

Загальний склад населеннястаном на 01.01.2017 року становить – 851   чол. з низ  в с.Рогізка  - 833 чол.  та в с.Тарасівка – 18  чол.  Серед них інвалідів війни – 3 (прирівняні), 2 ліквідатори аварії на ЧАЕС та 1 воїн-афганець,  5 членів сімей загиблих, 12 учасників війни, 324 пенсіонери, з них - 39 одиноких пристарілих. Що ж до молодого покоління, то в громаді проживає58 дітей дошкільного віку, 56 дітей шкільного віку, молоді – 124 чол.

              Протягом  2016 року робота проводилась по вирішенню питань:

             Освіта       

ДНЗ «Подоляночка»                                                                                 

         З сільського бюджету фінансується дитяча дошкільна установа «Подоляночка». Всього працівників – 6, вихованців – 24, і є ще бажаючі, але не вистачає місця. Покращено умови перебування дітей в дитсадку завдяки участі в спільному проекті Європейського союзу та Програми розвитку ООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ», впроваджено мікропроект: «Енергозберігаючі заходи в ДНЗ «Подоляночка» села Рогізка Чечельницького району Вінницької області». Капітальний ремонт: заміна системи опалення та вікон і дверей на металопластикові». Загальний бюджет проекту становив 294 824 грн., з них: 212 000 грн. – інвестиції, 68083 грн. - з сільського бюджету, 14741 грн. – внески громади та допомога ПП «МТС». На проектно-кошторисну документацію виділено 15985 грн. з сільського бюджету.

         В 2016 році утворилося нове робоче місце – кочегара.

         Взято участь в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, впроваджено проект «Ігровий спортивний майданчик – шлях до здорового розвитку дітей в ДНЗ «Подоляночка» села Рогізка», загальний бюджет – 100 000 грн., з них: 35, 325 тис. грн. з обласного фонду конкурсу, 30 тис. грн. – з сільського бюджету, 30 тис.грн. від Атаманенко О.М. Встановлено ігровий майданчик: карусель, гойдалку, лавочки, ігровий комплекс. Закуплено дитячу стінку – 4250 грн., 1 двох’ярусне ліжко – 1950 грн. за кошти сільського бюджету, килимове покриття в кімнату для занять – 5100 грн., з них 4000 грн. – надав спонсорську допомогу Горогошко В.О., 1100 грн. – ТОВ «Чарівна нива».

КЗ «Рогізківська СЗШ І-ІІ ст.»

         В місцевій  школі працює 13 вчителів, 7 працівників, навчається 58 дітей. Підручниками забезпечено на 100%. По підсумках роботи  в 2016 році наша школа зайняла І місце серед 9-річних шкіл району і це дуже приємно. Завдяки проведенню ремонтних робіт в спортивному залі, що було результатом впровадження проекту, учні мали змогу протягом року займатися фізичною культурою в хорошому приміщенні.  В 2016 році було спільно з директором школи підготовлено на участь в районному конкурсі проект «Тепло і затишок у рідну школу», отримано перемогу. Встановлено 52 металопластикових вікна. З сільського бюджету виділено 60 тис. грн., ПП «МТС» - 52 тис.грн., з районного фонду конкурсу  - 60 тис.грн. , загальна сума – 152 тис.грн.

Охорона  здоров’я  (робота медичних закладів сільської ради)

          В селі Рогізка працює лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Всього працює 5 працівників, серед яких є сімейний лікар. 

Сфера культури  (будинок культури, бібліотеки)

         В галузі культури працює 3 працівники, 2 в бібліотеці, народний аматорський ансамбль «Рогізяночка», який захищає честь громади в районних, кущових та обласних конкурсах художньої самодіяльності.

         В 2016 році взято участь в районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад та впроваджено проект «Сільській культурі – комфортні умови» , загальний бюджет проекту – 130 тис.грн., з них: 60 тис.грн – районний фонд конкурсу, 40 тис.грн. – з сільського бюджету, 30 тис.грн. – партнер ТОВ «Чарівна нива». Закуплено лампи освітлення в фойє – 8895 грн. з сільського бюджету.

       Благоустрій

Вуличне освітлення.

    Закуплено  економних лампочок та лічильник обліку електроенергії на суму 4500 грн. Протягом року проводилась заміна лампочок, які вийшли з ладу.

Використано коштів на оплату вуличного освітлення – 19017 грн.

Грейдерування та ремонт вулично-дорожної мережі.

   Проведено грейдерування доріг з грунтовим покриттям, засипано ями по вулиці Центральна, Рембівська,  використано коштів з сільського бюджету 13707 грн. Роботи проводились безробітними з Чечельницького РЦЗ, оформленими на громадські роботи за кошти фонду, депутатами сільської ради та членами виконавчого комітету.    В зимові місяці по потребі проводилось розгортання доріг від снігу – витрачено  5905 грн.

    Допомагали дизпаливом, транспортом під час грейдерування доріг, вивезення бою на засипання ямів, розгортання снігу   керівники сільськогосподарських підприємств ТОВ «Чарівна нива», ПП МТС, жителі села Шевчук Олександр, Огородник Іван, Грушелевич Анатолій, Горогошко Віктор, Бурдейний Іван, Бурдейний Олег.

                   Водопостачання та водовідведення.

     У власності територіальної громади є водогін, який передано на обслуговування міжгосподарському кооперативу смт.Чечельник.  Проведено благоустрій території артскважини. Використано 220  грн. з сільського бюджету на дослідження питної води.

                 Організація вивезення сміття.

   Під час двомісячника благоустрою  в березні-квітні сміття збирали щочетверга і вивозили на центральне сміттєзвалище силами власників транспортних засобі села. В інші місяці – один раз на місяць. Про вивезення сміття є домовленість з жителями громади, які мають вантажний транспорт, за їх рахунок проводиться робота згідно графіку.

               Благоустрій території кладовища.

  Протягом року проводились роботи по підтриманню благоустрою територій кладовищ с.Рогізка та с.Тарасівка: вирубано молоді порослі кущів, скошено траву. Працювали на кладовищах безробітні з Чечельницького РЦЗ.  Використано коштів  на оплату громадських робіт з місцевого бюджету – 7700 грн.,  з центру зайнятості – 5782 грн.

              Благоустрій території пам’ятника , будинку культури, підприємств та установ села.

   Працівники підприємств та установ села проводили благоустрій підпорядкованих їм територій згідно складених та погоджених планів роботи. Розчищено території від сміття, кущів, бур’янів, побілено бордюри, впорядковано квітники біля пам’ятника, будинку культури, школи, дитячого садка, сільської ради.

 ТОВ «Чарівна нива» надали допомогу  - 2 тонни вапна, яке роздано жителям на для побілки заборів, та організаціям села, також кошти на краску для ремонту пам’ятника, балогоустрою території будинку культури - 1000 грн.

Землевпорядкування

                   Протягом року здійснювався розгляд заяв і скарг громадян по земельних питаннях та готувались проекти рішень. Відповідно до рішень сесії сільської ради вносились зміни в земельно-кадастрову документацію. 

   Здійснювався контроль за справлянням плати за землю: земельного податку отримано 6027,33 грн.,   плати за пасовище – 3100 грн.

         В громаді працюють три соціальних працівники по обслуговуванню інвалідів та одиноких непрацездатних громадян похилого віку Бабій В.М., Бурковська Н.Р., Куприч О.М. В них на обслуговуванні знаходиться 39 людей.

Питання  у галузі оборонної роботи

         Згідно вказівок Чечельницького РВК, який розпочав працювати з 2015 року, було проведено значну роботу по уточненню списків військовозобов’язаних, військово-облікових даних, врученню повісток військовозобов’язаним на проходження медичного огляду, а також бойових повісток. Демобілізовано 6 військовозобов’язаних, які проходили військову службу на території України: Яремчук Іван, Горбатовський Петро, Страшок Вадим, Шевчук Сергій, Шевчук Олександр, Данилюк Олег. З них 3 на даний час проживають в селі і  мають посвідчення учасника бойових дій.

 

         Насамкінець, сільський голова висловив слова подяки депутатам сільської ради, членам виконавчого комітету, працівникам сільської ради, керівникам та працівникам структурних підрозділів: дитячого садка, будинку культури, бібліотеки, керівникам агроформувань - Корчевному В.В., Юхименку В.А.,  приватним підприємцям: Атаманенку О.М., Грушелевичу А.І., Горогошку В.О., власникам торгових точок села за плідну співпрацю задля розвитку громади, взаєморозуміння, підтримку і допомогу.

         Найбільше жителів громади цікавили питання орендної плати за паї, якість медичного обслуговування, покращення освітлення вулиць та ремонт доріг.

         Перед присутніми виступили керівники установ медичної галузі, галузі освіти, соціальної сфери, спеціалісти по «земельних» питаннях, які дали вичерпну відповідь на поставлені питання.

         Виступаючи перед зібранням, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій САВЧУК дав високу оцінку роботі сільського голови і сільській раді за участь у конкурсах і проектах. – Органи влади завжди йдуть назустріч громадам і всіляко сприяють у їх діяльності, якщо від них є ініціатива, - зазначив Віталій Володимирович. Далі В.Савчук поінформував про хід проведення медичних реформ та реформ у правоохоронних органах.

         Голова районної ради Сергій П’ЯНІЩУК подякував сільському голові за роботу і зазначив, що Василь Михайлович активно співпрацює з інвесторами і Рогізківська сільська рада – одна із найактивніших по залученню коштів у місцевий бюджет. – Тільки тісна співпраця всіх гілок влади на всіх рівнях спроможна забезпечити розвиток територіальних громад і країни в цілому, - на закінчення додав Сергій Вікторович.

                        

123