Ситуацію з COVID-19 коментує районний інфекціоніст
15.06.20

Як уже повідомлялось раніше, у Чечельницькому районі (с.Білий Камінь) методом ПЛР-тестування виявлено одну особу із захворюванням на коронавірусну хворобу. Одразу ж було встановлено коло людей, з якими контактувала молода людина. Всім із найближчого оточення, а найперш – чоловікові, було відібрано аналізи, які направлено на ПЛР-тестування. Усі 12 тестів показали негативний результат. Повторне тестування у жінки із підозрою на COVID-19 теж показало негативний результат.

Роз’яснення надала районний інфекціоніст Тетяна Касянюк: «Таке можливо. Якщо перше тестування було позитивним, а два наступних будуть негативними, то вважається, що людина не інфікована. У даному випадку, якщо через 5 днів повторне тестування дасть негативний результат, то дана особа знімається з обліку. Для нас є показовим, що у чоловіка теж був від’ємний результат тестування». Для остаточного результату чекаємо повторного тестування уже через 5 днів.

Наразі усі контактні особи знаходяться на самоізоляції.   Крім того, іще 8 осіб, які прибули із-за кордону теж самоізолювались на 14 днів.

123