Ситуація щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери

Ситуація щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області є контрольованою і стабільною
Зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Максим Боровський в ході щотижневої наради у голови облдержадміністрації Івана Мовчана. Авансові виплати січня по заробітній платі працівникам бюджетних установ здійснено своєчасно та в необхідному обсязі, – наголосив Максим Боровський.
Він повідомив, що станом на 27.01.2014 року за рахунок коштів місцевих бюджетів Вінниччини профінансовано та виплачено зарплат бюджетникам (оплата праці з відповідними нарахуваннями) у загальній сумі 138,9 млн.грн., що складає 47,3% місячної потреби та січневих призначень за тимчасовим помісячним розписом. В тому числі з обласного бюджету профінансовано 55 млн.грн. видатків на зарплату або 58,8% потреби січня. 
«Сьогодні органи влади області приступили до фінансування розрахунків по січневій зарплаті. Остаточні виплати по оплаті праці з нарахуваннями працівників установ та закладів соціально-культурної сфери, органів місцевого самоврядування та інших галузей, що фінансуються з місцевих бюджетів області, буде забезпечено своєчасно (згідно встановлених термінів виплати) та повністю відповідно до планових обсягів в сумі 154,6 млн.грн. Крім того, станом на 27.01.2014 року з місцевих бюджетів області профінансовано 134,3 млн.грн. допомог сім’ям з дітьми, дітям-інвалідам, малозабезпеченим сім’ям із запланованих 136,9 млн.грн. або 98,1% плану на січень. На початок лютого поточного року не очікується наявності кредиторської заборгованості по вказаних видатках», – резюмував перший заступник голови облдержадміністрації.
Департамент інформаційної діяльності та
 комунікацій з громадськістю ОДА