Служба у справах дітей працює в інтересах неповнолітніх
24.01.17

          За інформацією начальника служби у справах дітей Олександра Стратійчука, станом на 31.12.2016 року на первинному  обліку  у службі перебуває 15 дітей-сиріт та 35 дітей, позбавлених батьківського піклування. Перебувають під опікою(піклуванням громадян) - 40, в прийомних сім’ях та  дитячих будинках сімейного типу - 7, в інтернатних закладах - 2, ПТУ - 1. Протягом даного періоду 9 дітей набуло статусу: 3 дітей набуло статусу дитини - сироти та 6- позбавлених батьківського піклування.

          Для забезпечення житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, залишених батьківського піклування службою створено реєстр житла та майна цих дітей із загальної кількості дітей, які перебувають на обліку житло закріплено лише у 2 дітей. Протягом 12 місяців 2016 р.  проведено 15 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких вирішувались питання: надання дозволу на участь у вихованні дітей,  надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав, підняття клопотання  про позбавлення батьківських прав, призначення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування. 

Надано дозволи на переведення неповнолітніх з одного до інших  навчальних закладів, у зв’язку зі зміною місця проживання.  

         В районі функціонує 4 прийомні сім’ї.

  Постійно проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал» «Канікули». Станом на 1січня 2017 р.  проведено 38 рейдів.

         Протягом року подано 2 позови про позбавлення батьків батьківських прав.

         Служба у справах дітей райдержадміністрації продовжує роботу по  реалізації права дітей на сімейне виховання, насамперед біологічними батьками або у прийомній сім’ї, дитячих будинках сімейного типу.

           Спільно із структурними підрозділами райдержадміністрації комплексно вживаються заходи, спрямовані на своєчасне виявлення сімей, де батьки негативно впливають на дітей, вживають алкогольні напої, не виконують обов’язків з їх виховання.    

           Проводяться профілактичні рейди з відпрацювання селища та сіл «Діти вулиці», «Канікули», «Неблагополучна сім’я». Постійно здійснюється взаємообмін інформацією між кримінальною поліцією у справах дітей,  відділом освіти стосовно дітей, які не навчаються, скоїли злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво, жебракування. 

           Тримається на особливому контролі захист прав та інтересів дітей, батьки яких постраждали під час Революції Гідності та в зоні проведення антитерористичної операції; дітей-переселенців з АРК Крим, Донецької та Луганської областей. 

           Забезпечується участь дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в тематичній літній оздоровчій зміні.  Протягом року оздоровлено 16 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

         Службою у справах дітей райдержадміністрації проведено 12 лекцій  серед учнівської молоді в навчальних закладах району щодо відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства та вчинення злочинів і адміністративних правопорушень, пов’язаних з наркотиками. 

123