Служба зайнятості зменшує кількість адмінперсоналу
15.11.16

 
Служба зайнятості зменшує кількість адмінперсоналу та зосереджує увагу на наданні послуг шукачам роботи та роботодавцям
 
У рамках реформування державної служби зайнятості в області розпочата реорганізація базових центрів зайнятості шляхом їх приєднання до обласного центру зайнятості та створення відокремлених підрозділів (філій).
Окрім економічного ефекту, зазначені зміни сприятимуть підвищенню якості послуг Служби, оскільки працівники філій будуть зосереджені переважно на обслуговуванні та наданні послуг шукачам роботи, безробітним та співпраці із роботодавцями. Також, за рахунок скорочення адмінперсоналу, буде збільшено кількість фахівців, які надають послуги населенню, фахівців з питань зайнятості, організації профорієнтації, профнавчання, фахівців по роботі з роботодавцями.
Вже на сьогодні обласною службою зайнятості запроваджено:
- використання в роботі вакансій з усіх можливих джерел (під час особистих зустрічей з роботодавцями, в телефонному режимі, засобами електронної пошти, із офіційних сайтів установ, організацій, сайтів пошуку роботи);
- використання при підборі претендентів на вакантні посади,  не лише бази зареєстрованих безробітних, але й інших ресурсів, електронної бази резюме шукачів роботи;
- відеорезюме та онлайн-співбесіди з роботодавцем;
- створено офіційну сторінку обласної служби зайнятості на каналі YouTubeта активізовано роботу у соціальній мережі Facebook.
Завдяки цьому, протягом січня-жовтня  2016 року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, було досягнуто суттєвих позитивних зрушень:
o           збільшилася кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості майже на 4% (зі  6257  до 6438);
o           зросла кількість вакансій до укомплектування службою зайнятості (на 3%  до 32,1 тис. одиниць);
o           збільшилось на 5% число укомплектованих вакансій та рівень їх укомплектування ( з 88,4% до 90,4 %);
o           завдяки оперативному працевлаштуванню у 2,3 рази, у порівнянні з минулим роком, зросла кількість осіб, працевлаштованих до надання статусу безробітного.

 

 

123