Соборність України – основа державності
23.01.17

            День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західно- Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

           Бібліотекарі центральної районної бібліотеки запропонували читачам презентацію книжкової виставки «Моя соборна, суверенна!» - на якій представили етапи історії України, які визначають подальшу долю героїчного народу. І горе тому, хто не знає свого минулого та не вміє робити висновків із історичних помилок. Книги про історію державності нагадують, що нинішній доленосний період України – це не лише боротьба за цілісність та незалежність, це історичний шанс довести всьому світові, що наша держава заслуговує на щасливе майбутнє. Своєю гідністю й мужністю це доводять сьогодні українці. І вкотре нагадують собі й іншим націям: ворога можна перемогти лише гуртом.

         «Соборність українського духу – навічно в серці та помислах» - історичну годину провели Монастирська А.С. та Мулько Н.А. Основна увага присутніх акцентувалась на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну, користувачі бібліотеки дізнались про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР та про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності.

          День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

123