Соціальні послуги отримали 717 громадян похилого віку
05.10.16

За інформацією територіального центру соціального обслуговування громадян (надання соціальних послуг) Чечельницького району станом на 1 жовтня  із 59 працюючих - 42 соціальних робітники, які безпосередньо обслуговують одиноких непрацездатних громадян. Всього на обслуговуванні центру з початку року перебувало 717 громадян.

            При  територіальному  центрі  є:

-  відділення  соціальної  допомоги  вдома, де соціальними робітниками  обслуговується  487 одиноких непрацездатних громадяни. Навантаження на одного  соціального  робітника складає 12 громадян.  Згідно поданих заяв, соціальним та підсобним робітником  порізано та порубано сорока підопічним 472 складометри дров;

-  відділення  організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Дана благодійна  допомога  була надана  Дня Великодня, Дня Перемоги

та Міжнародного дня людей похилого віку. Всього 311 громадян похилого віку та інвалідів отримали допомогу на суму  майже 43 тис.грн.  в т.ч. грошова допомога  надані 41 громадяну  в сумі 18300 грн.;

 - відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання  громадян похилого віку та інвалідів (районна соціальна лікарня «Милосердя». Станом на 01.10.2016 року у відділенні проживає 12 громадян. У соціальній лікарні «Милосердя» громадяни одержують  необхідні їм соціальні послуги та відповідно до встановлених норм та забезпечуються: житлом, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, з урахуванням віку і стану здоров’я, у межах натуральних норм харчування, цілодобовим  медичним  та комунально-побутовим обслуговуванням;

- відділення денного перебування, на обслуговуванні якого знаходиться 133громадяни. Відділенням денного перебування надаються послуги по вимірюванню артеріального тиску  громадянам похилого віку та інвалідам, проводяться зустрічі з людьми похилого віку, інвалідами, які частково втратили здатність до самообслуговування з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримки соціальної незалежності, навчання трудовим навичкам, проведення лекцій, зустрічей, бесід, створення самодіяльних художніх колективів та гуртків.  

При територіальному центрі створений пункт прокату технічних засобів реабілітації. З початку року в центр звернулося шестеро громадян, яким було видано дані засоби на прокат.

Територіальним центром постійно проводяться  обстеження матеріально – побутових умов проживання ветеранів війни, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян  з метою вивчення їх потреб у наданні соціальних послуг та надання відповідної допомоги.

Робота по наданню послуг одиноким непрацездатним громадянам продовжується. Проводиться замовлення та своєчасний контроль за якісним наданням послуг підприємствами торгівлі, товариствами, службами житлового господарства, охорони здоров’я та іншими. Встановлюються і підтримуються зв’язки  з організаціями, підприємствами для надання шефської допомоги одиноким непрацездатним громадянам. Надається допомога в оформленні документів на санаторно-курортне лікування , влаштування в будинки-інтернати для пристарілих та інвалідів. Вирішуються питання за дорученням одиноких непрацездатних громадян в усіх державних, громадських та інших установах і організаціях, контроль за наданням встановлених пільг.

123