Соціальні стандарти у країні зростатимуть - Глава держави

Соціальні стандарти у країні зростатимуть і надалі - Глава держави
 Соціальні стандарти й гарантії в Україні стабільно зростають і підвищуватимуться надалі, наголошує Президент України Віктор Янукович.
«За останні роки нам багато чого вдалось зробити. Щороку стабільно зростають соціальні стандарти і гарантії», - сказав Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери.
Так, за словами Глави держави, за три роки реальні доходи громадян зросли на 39%, реальна зарплата - майже на 59%, а середній розмір пенсії - на 42%. Крім того, з 2010 року учетверо зменшилась кількість тих, хто отримує пенсію менше 1000 гривень, у 2012 році було осучаснено пенсії майже 13 мільйонів українців.
«Незважаючи на непросту економічну ситуацію у світі, яка позначається й на українській економіці, ми й далі підвищуватимемо соціальні стандарти і гарантії», - заявив Віктор Янукович.
Соціальні ініціативи Президента, за його словами, стали успішним інструментом державної політики. «Його головна відмінність - всеохоплюючий характер і водночас конкретна адресність та швидкість реалізації поставлених завдань», - підкреслив Глава держави.
Президент зазначив, що всього за півроку було сформовано новий для держави інститут фахівців із соціальної роботи чисельністю 12 тисяч спеціалістів.
«Уже за рік їхніми послугами було охоплено більше мільйона громадян», - сказав він.
Крім того, за останні три роки прийнято сучасну «соціальну» законодавчу базу.
Зокрема, за його словами, завдяки новому закону про зайнятість запущено додаткові механізми створення робочих місць, забезпечено роботою категорії громадян, найбільш уразливих на ринку праці.
На переконання Глави держави, результатом цієї роботи є те, що з початку року працевлаштовано понад 600 тисяч осіб. При цьому, рівень безробіття знизився до 8%, що нижче середніх показників по Єврозоні (11%).
«Сьогодні в Україні соціальними послугами охоплено близько 1 мільйона 200 тисяч громадян похилого віку, інвалідів. На 20% більше, ніж торік, виплачено державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам», - зазначив Віктор Янукович.
За його словами, відповідну допомогу отримали більш ніж 3 мільйони осіб, понад 3 мільйони дітей забезпечені відпочинком та оздоровленням.
Глава держави також повідомив, що вже 83% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано у прийомні сім'ї чи дитячі будинки сімейного типу.
«Розширюється мережа центрів надання соціальних послуг, соціальних гуртожитків для дітей-сиріт, соціальних центрів матері та дитини. Усе це - справа добрих рук та чуйної душі майже 170 тисяч соціальних працівників», - сказав Президент.
 Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА