Соціальний захист населення від наслідків аварії на ЧАЕС
22.09.16

В даний час в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації на обліку перебуває 297 потерпілих, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи з них:

I                      категорія - 187 чол.

II                    категорія - 33 чол.

III                 категорія - 16 чол.

Одна дитина - інвалід, захворюванняякої пов’язане з Чорнобильською катастрофою.

Вдови - 60 чол.

Протягом 2016 року особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС проведено компенсаційних виплат на суму 853,5 тис. грн. в. т. ч. профінансовано на пільгове забезпечення медикаментами - 81,4 тис грн., на пільгове зубопротезування- 2,6 тис. грн., компенсація на продукти харчування - 661,6 тис. грн., компенсація за шкоду заподіяну здоров’ю на суму 19,9 тис. грн., додатково оплачувані відпустки -29,3 тис. грн., компенсації сім’ям з дітьми на безплатне харчування - 1,0 тис. грн..

Прийнято 20 заяв від осіб 1 категорії потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи на оздоровлення та закуплено 12 путівок в: санаторій «Авангард» м. Немирів, ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» м.Одеса та ДП «Санаторно-курортний комплекс «Моршинкурорт» м.Моршин, санаторій «Лісова пісня» с.Гаївка Волинська область на загальну суму 57,7 тис. грн.

Питання забезпечення соціальними виплатами дану пільгову категорію наших жителів знаходиться на постійному контролі голови райдержадміністрації.

123