Сьогодні до 16 години на місці аварії вантажного потягу, що сталася біля села

Сьогодні до 16 години на місці аварії вантажного потягу, що сталася біля села Сосонка, буде повністю відновлено рух
В цьому голову облдержадміністрації Анатолія Олійника запевнив головний інженер Жмеринської дирекції Південо-Західної залізниці Володимир Буравський. Керівник Вінниччини виїздив на місце події, аби особисто ознайомився із ходом ліквідації наслідків аварії.
"Сьогодні о п’ятій годині ранку була відкрита парна колія на перегоні Жмеринка-Калинівка в районі автоматизованого переїзду біля села Сосонка, де вчора о 17:45 сталося сходження з рейок 11 порожніх вагонів вантажного потягу № 2204 «Рахни – Козятин». На щастя людських жертв не має. » - повідомив Володимир Буравський.
Всього рухомий склад потягу, який рухався в напрямку Одеса-Київ, нараховував 55 пустих вагонів для перевезення зерна, з яких одинадцять останніх і зійшли з рейок. Внаслідок чого було зруйновано три залізничних стовпи лінії електропередач, пошкоджено близько 200 метрів залізничної колії в обох напрямках. Наразі створено експертну комісію, яка встановлює причину події, ремонтні бригади Жмеринської дирекції залізничних перевезень цілодобово ліквідують наслідки аварії .
«Ми готові у будь-який момент надати необхідну допомогу. На даний час силами бригад Жмеринської дирекції активно ведуться відновлювальні роботи колій та вже встановлено стовпи лінії електропередач,– зазначив голова облдержадміністрації. – Два роки тому, на даній ділянці дороги був зроблений капітальний ремонт, тому підстав думати, що причиною аварії був стан залізничної колії не має. Особисто пересвідчився, що чутки, які поширюються мережею Інтернет, що наче б то, через аварію людям доводилося йти пішки – не відповідають дійсності. Як і те, що з вагонів висипалось зерно, адже всі вони були порожні. Хочу зазначити, що Департаментом житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністраціїбуло організовано перевезення громадян з Козятина до Вінниці, з Калинівки до Вінниці та з обласного центру до Жмеринки, - наголосив Анатолій Олійник.
Наразі на місці події працюють: МОГ УДСНС України у Вінницькій області, керівництво Жмеринської дирекції залізничних перевезень, керівництво прокуратури Вінницької області, керівництво УСБУ у Вінницькій області.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістюОДА