Співбесіда про плани на 2017 рік
23.01.17

Сьогодні голови сіл: Веобка (С.Блиндур), Демівка (П.Кифоренко), Каташин (М.Савченко), Тартак (В.Демченко) та селищний голова (С.Палісіка) взяли участь у співбесіді із головою РДА С.Пустовим. На нараді були присутні: голова районної ради С.П’яніщук, перший заступник голови РДА В.Савчук, заступник голови райдержадміністрації О.Беседа, керівник апарату районної ради О.Тимофієва, керівники установ району та структурних підрозділів РДА. Відкриваючи нараду Сергій Пустовий зазначив: «Сьогодні кожна територіальна громада вступила у новий рік із вільним залишком коштів на рахунку. Сотні тисяч гривень, а подекуди, й мільйони – це немалі кошти, а тому важливо по-господарськи, правильно ними розпорядитися. Крім того, участь у конкурсах для отримання грантів – це додаткові кошти, які необхідно залучати у кожну територіальну громаду».

Завдяки процесу децентралізації і змінам у бюджетній сфері сфері, збільшились надходження податків саме у місцеві бюджети. Відтепер стало можливим у 2017 році виділити більше коштів на ремонт доріг, утримання населених пунктів у належному стані, заміну вікон у школах, дитячих установах, будинках культури на склопакети, ремонт будівель соціальної сфери, допомогу учасникам АТО на сході України, воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, учасникам Другої світової війни, інше.

           Голова районної ради С.П’яніщук зазначив: «Сьогодні громадськість має змогу брати участь у житті територіальної громади завдяки отриманню інформації, у тому числі і з ваших інтернет-ресурсів. Тому важливим є якісне наповнення офіційних веб-сайтів сільських рад. У цьому напрямку найкраще працює Тартацька сільська рада».

                  

123