Співоче свято відбулось в костелі
18.01.16

У неділю, 17 січня 2016 року, одразу після служби Божої, яку провів у святково оформленому Чечельницькому костелі Йосипа Обручника о.Петро, відбувся перший мистецький фестиваль колядок і щедрівок «Вифлеємська зоря» - продовження новорічно-різдвяних свят в районі.

Коли залунали перші колядки у майстерному виконанні вокального гурту із Шаргородщини, все раптом перетворилося із звичайного в гарне, із відомого – в невідоме, з новим баченням віри. І від того на душі стало затишно усім присутнім у храмі.
Продовжив віншувати вірян і гостей «на щастя, на здоров’я»  вокальний ансамбль «Рута» с. Білий Камінь ( художній керівник Сергій Шевчук). Їх побажання-прославляння Різдва Христового були щирими й натхненними, і теж викликали оплески.
А далі – виступ відомого за межами району і області уславленого народного аматорського хорового колективу агрофірми «Ольгопіль» (керівник Валентина Дорош), у виконанні яких прозвучали 5 незабутніх творів : щедрівки, колядки та «Молитва за Україну».
Мало не до сліз розчулили прихожан колядки у виконанні Сергія Іванченка, учня Бершадської музичної школи, переможця Всеукраїнських та обласних співочих дитячих конкурсів : ніби сам янгол-охоронець з’явився у костелі, повідомивши про народження Дитя та просив «дарувати щастя, долю нашій Україні».
Завершив пісенний фестиваль народний аматорський фольклорний гурт «Демівчанка» Демівського сільського будинку культури (керівник Любов Дзиговська), який став своєрідним відкриттям для прихожан, як сказав отець Петро. У своїй промові він подякував учасникам фестивалю колядок і щедрівок, побажав усім Божого благословення, здоров’я, миру, духовного зростання у любові до свого ближнього, до рідного народу, України та вручив почесні дипломи й копії чудотворної ікони «Чечельницької», яка оберігає від нещастя. Ведучою пісенного свята була Раїса Вальковська.
І наостанок у костелі зазвучала у спільному виконанні колядка «Нова радість стала, яка не бувала : над вертепом зоря ясна увесь світ осіяла!».
Серед почесних гостей І фестивалю колядок і щедрівок «Вифлиємська зоря» були голова Чечельницької райдержадміністрації Пустовий С.М., голова районної ради П’яніщук С.В,, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Шумило А.П., представники ЗМІ.

 

123