С.Пустовий про ефективне використання бюджетних коштів
10.10.16

На щотижневій нараді з керівниками установ, організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провели голова райдержадміністрації С.Пустовий та голова районної ради С.П’яніщук, було обговорено ряд питань, які стосувались роботи органів влади та місцевого самоврядування. Сергій Михайлович наголосив: «Сьогодні питання стоїть не в тому де взяти кошти, а як з максимальною ефективністю їх використати.»

Про надходження коштів до районного бюджету поінформувала Н.Решетник – начальник фінансового управління райдержадміністрації. Вона наголосила, що виділені кошти на заміну котлів у Ольгопільській та Чечельницькій №1 школах потрібно привести у відповідність кошторисів виконаних робіт та освоїти протягом двох місяців.

Г.Деменчук – начальник відділу освіти РДА – прозвітувала про стан виконаних робіт по заміні теплових котлів у школах та про тепловий режим у навчальних закладах та дитячих установах: «На сьогоднішній день тепловий режим у установах відповідає нормі».

Головні лікарі медичних установ району В.Коваль та С.Могила надали інформацію щодо надходження коштів від селищної і сільських рад на допомогу у медичному обслуговування населення. Зі слів Сергія Миколайовича, Бюбомирська, Демівська та Вербська сільські ради виділили по 10 тис.грн. Всі кошти спрямовано на придбання медикаментів.

Соціальний блок питань, щодо нарахування і виплати субсидій, пенсій, допомог та зайнятості населення висвітлили керівники установ. Так, за даними управління праці та соціального захисту населення, від початку року нараховано субсидій чечельниччанам на 1 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Однак, станом на 1 жовтня рахується заборгованість у сумі 2,5 млн.грн. Щодо виплат пенсій, то зі слів Л.Іванової, в нашому районі зареєстровано 7091 пенсіонер, загальна сума пенсій яких складає 10,8 млн.грн. Середній розмір пенсії становить майже 1400 грн. О.Котенко зазначила, що з початку року на обслуговуванні центру зайнятості перебувало 1494 чол. Сьогодні у центрі на обліку 397 чоловік. Середня виплата по безробіттю близько 1900 грн.

В.Котенко – начальник управління агропромислового розвитку – доповів про стан справ у агропромисловому комплексі: «Закінчено збір сої. На завершальному етапі – збір кукурудзи. Розпочинається збір буряку в с.Ольгопіль. Одразу ж, по мірі завершення збору врожаїв, проводиться оранка на зяб. Проведено посів озимої пшениці на площі 5600 га».

Щодо призовної кампанії відрапортував в.о. комісара В.Руцький: « Сьогодні 5 новобранців з району уже призвані на військову службу. Іще двоє – проходять медкомісію. Це – 50% від наміченого».

А.Шумило прозвітувала про план роботи відділу культури та туризму на жовтень. Так, 13 жовтня заплановано провести урочисті заходи і концерт до Дня захисника України, 28 жовтня – заходи до Дня визволення України від фашистських загарбників.

Підводячи підсумки, голова районної ради наголосив, що наступна сесія районної ради відбудеться у листопаді, тож всім розробникам районних програм слід зробити ревізію, подати документи на продовження, або ж підготувати нові програми на 2017 рік.

Перший заступник голови райдержадміністрації В.Савчук повідав присутнім про всі нововведення по заповненні електронних декларацій та відповідповів на поставлені питання.

          

 

123