С.Пустовий : Про використання коштів державної субвенції
19.11.19

Обсяг коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій, що надійшли до місцевих бюджетів району складає 7,7 млн гривень, з яких використано 4,9 млн грн. Залишок невикористаних коштів, станом на 15 листопада, складає 2,8 млн грн.

Як зазначив голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, у поточному році уже завершено 13 проектів, що фінансуються у 2019 році за рахунок державної субвенції. Іще 17 має бути реалізовано до кінця поточного року.

Головою РДА неодноразово на нарадах із селищним та сільськими головами було доручено додатково проаналізувати проекти, по яких були ризики неосвоєння коштів у 2019 році.

Найбільший залишок невикористаних коштів по проектах, які можуть бути повернуті до державного бюджету:

·капітальний ремонт доріг і тротуарів в смт Чечельник – 773,5 тис. грн;

·проведення капітального ремонту приміщення поліклініки амбулаторії ЗПСМ смт Чечельник – 479 тис. грн;

·нове будівництво  волейбольного майданчика в смт Чечельник – 191,7 тис. грн;

·нове будівництво поля для гри в міні-футбол смт Чечельник – 175,4 тис. грн;

·капітальний ремонт елементів мережі зовнішнього освітлення з застосуванням енергоефективних технологій с.Каташин – 162 тис. грн;

·благоустрій територій з влаштуванням дитячого ігрового майданчика в с.Любомирка - 168 тис. грн;

·благоустрій територій Тартацького будинку культури з влаштуванням дитячого ігрового майданчика в с.Тартак  - 168 тис. грн;

·благоустрій територій Поповогребельського будинку культури з влаштуванням дитячого ігрового майданчика в с.Попова Гребля - 158 тис. грн.

«Якщо Поповогребельська і Тартацька сільські ради розпочали, хоч із запізненням, роботи по благоустрою і встановленню ігрових майданчиків, то Любомирська сільська рада може втратити можливість отримати 168 тис. грн на розвиток територій. Бюджетний рік закінчується через місяць, тож слід мобілізувати зусилля в даному напрямку», - наголосив голова райдержадміністрації Сергій Пустовий.

123