Станьте патронатними вихователями
23.05.17

З метою запровадження послуги патронату у систему захисту дітей та підтримки сімей з дітьми в районному центрі зайнятості за сприяння районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено семінар для осіб, які зареєстровані в центрі зайнятості, як безробітні, - ознайомлення з альтернативою працевлаштування – створення патронатних сімей в районі.

  В ході проведення семінару учасники заходу дізнались про міжнародні підходи в сфері захисту дітей, напрацьований в Україні досвід розвитку послуг для вразливих сімей з дітьми, ознайомилися з особливостями запровадження послуги патронату над дітьми на рівні громади, обсягом повноважень, прав та обов’язків патронатних вихователів, програмою їх підготовки. Також розглянули алгоритм надання даної послуги, критерії відбору сімей-кандидатів у патронатні сім’ї. На завершення  учасникам семінару розданий інформаційний матеріал – буклет «Станьте  патронатними вихователями».

Довідково : у Вінницькій області заплановано у рамках експерименту створення у 2017 році 10 патронатних сімей. Фінансування послуги сімейного патронату у 2017-2018 рр. здійснюватиметься з державного бюджету, з 2019 року - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

123