Свято для дітей Чечельниччини
30.05.19

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги. Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

Вчора у Чечельницькому РБК відбувся святковий концерт: «Обдарованість Чечельниччини» присвячений Дню захисту дітей.
Свято для дітей розпочалося з привітань. З вітальним словом до присутніх звернулися П’яніщук Сергій Вікторович - голова Чечельницької районної ради, Беседа Ольга Віталіївна - заступник голови Чечельльницької райдержадміністрації та Деменчук Галина Василівна - начальник відділу освіти Чечельницької РДА.
У своєму виступі вони зазначили, що у малечі не повинно бути нещасливого дитинства і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов’язків. Вони виявили впевненість, що об’єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. "Закликаємо усіх щодня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього!", - акцетував кожен виступаючий.
В цей день відбулося нагородження найкращих учнів та педагогів району, які стали переможцями Всеукраїнських та обласних олімпіад, змагань, конкурсів та виставок. Свято було ініційовано визначенням переможців у трьох номінаціях: «Генії навчання», «Юні знавці», «Обдарованість і творчість».
Також грамотами були нагороджені діти-волонтери, їх привітали начальник управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА Мартинюк Станіслав Миколайович та голова громадської організації «Відповідальність починається з мене» Молоченко Вікторія Миколаївна.
Святковий концерт відкрив виступ дитячого хорового колективу КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст.№1", учасники районного фестивалю «Проліски надії -2019» (керівник Лілія Федотова).
У цей святковий день  Грамотами та цінними подарунками були нагороджені талановиті, творчі та креативні діти Чечельниччини. З вітальним словом та найкращими побажаннями до всіх присутніх звернулася начальник відділу культури і туризму Чечельницької РДА Шумило Аліна Петрівна: «Виховуючи дітей, нинішні батьки виховують майбутню історію нашої країни, а значить і історію світу».
З вітальними словами до присутніх звернулися керівники соціальних служб Фаренюк Тетяна Петрівна та Воліковська Наталія Володимирівна. Вони подякували батькам за виховання обдарованих дітей та вручили подарунок родині опікунів - Назаренко Оксані Володимирівні.
В концертній програмі взяли участь: хор учнів Демівської СЗШ І-ІІІ ст. (керівник Юрій Бащак), танцювальний колектив РБК (керівник Інна Шевчук), ансамбль сопілкарів Чечельницької СЗШ І-ІІІ ст.№2 (керівник Віктор Сторожук), танцювальний колектив комунального закладу Жабокрицького навчально-виховного комплексу І-ІІст (керівники Вікторія Малик та Наталія Горбатюк).
Своїм співом вразили глядачів вокальні номери, які підготували: 
Павлік Шевчук, Таня Шатайло, керівник Ніна Трачук; 
Даша Мала, Аліна Гальчинська, керівник Галина Майборода;
Ія Гулько та Маргарита Ковбель, Софія Колісніченко та Каріна Попадюк, керівник Вікторія Федотова; 
Анастасія Зябченко;
вокальний ансамбль в складі: Владислава Грицишена, Федотової Вікторії, Каріни Попадюк, Крістіни Санівської та Софії Колісніченко, керівник Вікторія Федотова.
Проникливо та ніжно декламувала вірш Юлія Йовжин, а Аліна Шуткевич (керівник Віктор Сторожук), зачарувала всіх грою на сопілці.
Діти мали можливість відвідати майстер-класи, оглянути книжкову виставку «Дитинства чарівний світ», яку підготувала дитяча бібліотека, побавитися на дитячих атракціонах та взяти участь у безкоштовній лотереї . 
Дитяче свято було організовано за підтримки народного депутата України Юрія Миколайовича Македона.

Цей день був сповнений гарним настроєм, яскравими фарбами, посмішками, танцями. А щасливі посмішки дітей стали головною нагородою всім організаторам та артистам!  

  

  

  

  

  

  

123